Pinel Island - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Laura Iwema - WaarBenJij.nu Pinel Island - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Laura Iwema - WaarBenJij.nu

Pinel Island

Door: Lauraiwema

Blijf op de hoogte en volg Laura

10 April 2012 | Nederland, Amsterdam

Pinel

Hoi lieve allemaal

Sorry dat ik nu pas weer een nieuw verslag erop zet. Het waren erg drukke dagen! Michel was er namelijk tot zaterdag en natuurlijk moest ik nog van alles laten zien aan hem. Vandaag zijn mijn ouders voor 11 dagen ook weggegaan dus tijd voor een verslag zat er echt niet in! Ik zal nu een verslag schrijven over donderdag. De rest van de dagen zal volgen. Nu Michel weer weg is zal ik proberen mijn ritme weer op te pakken! Dus pak je popcorn, brood, yoghurt,thee, koffie of frisdrank en ga er maar weer voor zitten.

Vandaag zijn wij naar Pinel geweest. Wij hadden om half 8 afgesproken bij de supermarkt om vanaf daar naar de Franse kant te gaan om de boot naar Pinel te pakken. Pinel is een klein eilandje vlakbij Oriënt Bay. Je kunt er lekker snorkelen, lekker eten, zonnen en ook heerlijk relaxen op het strand. Het is erg geliefd onder de toeristen en wij konden natuurlijk niet achterblijven om hierheen te gaan. Om half 8 reden wij naar de Grand Marche toen Michel er ineens achter kwam dat hij geen zwembroek aan had. Michel was namelijk de dag daarvoor erg verbrand en dacht dat wij gewoon naar een eilandje gingen om daar wat te lopen enzo. Hij wist niet dat het alleen maar een zonstrand was en wij de hele dag op een bedje in de zon zouden gaan liggen. Hij is toen snel uitgestapt en terug gelopen naar het hotel. Melinda, Dennis en ik zijn wel alvast doorgereden naar de supermarkt waar Bianca en haar ouders al netjes stonden te wachten. Melin en ik wilde nog wat geld pinnen, maar dit lukte bij beide banken niet.. 20 minuten verder zaten wij in de auto op weg naar Pinel! Melinda was aan het rijden met als gevolg een dikke vette bult op mijn hoofd. Mevrouw had namelijk een drempel niet gezien en ik knalde dus tegen het dak op.

Eenmaal daar aangekomen (kwart over 8 half 9) zagen wij nog geen boot staan. Uiteindelijk bleek de boot pas om 10 uur te gaan vertelde een meneer. Even later vroeg de vader van Bianca het nogmaals aan een andere man en deze was gepikeerd, omdat wij het niet eerder aan hem gevraagd hadden. Hij vertelde ons dat als er genoeg mensen waren hij eerder zou vertrekken. Uiteindelijk stapten wij rond 9 uur op de boot. Wij waren als een van de eerste op het eiland. Het was heerlijk rustig en het water was super mooi. Wij hebben mooi van de gelegenheid gebruik gemaakt om foto’s te maken. De foto’s zijn erg leuk geworden en ik zal ze binnenkort even op Waarbenjij.nu zetten of Facebook. Je kunt namelijk hele mooie foto’s maken bij het mooie water! Pinel ligt trouwens aan de Caribische zee. Wij hebben strandstoelen voor de hele dag gehuurd, omdat wij niet de hele dag in de zon wilden zitten. Michel heeft de hele dag onder de parasol gezeten, omdat hij niet meer wilde verbranden. Bianca, Michel, Dennis en de vader van Bianca zijn op een gegeven moment gaan snorkelen. Ik heb heerlijk mijn boek gepakt en genoten van de rust en het prachtige weer. Toen ze terug waren zijn Melinda, de moeder van Bianca en ik nog even een stukje over het eiland gaan lopen. Het eiland heeft een mooie natuur en het uitzicht van de diverse punten was erg mooi. Na een aantal mooie foto’s te hebben gemaakt zijn wij weer terug gelopen naar de stoelen. Onderweg zagen wij kooien in het water liggen. Deze kooien bleken voor de kreeften te zijn. Deze strandtent ving zelf de kreeften om ze vervolgens weer te serveren aan de mensen. De mensen zochten zelf hun kreeft uit en deze werd vervolgens voor ze bereid. Ik moet zeggen dat ik het wel heel zielig vond. Het was heel apart om eerst het beest ik het water te zien en daarna voorbij te zien komen op een bord. Even later kwamen ze erachter dat bij de toiletten Leguanen zaten. Je kon hier gewoon bij en Bianca en ik hebben ze zelf gevoerd! Ik vond ze alleen wel eng dus toen het eenmaal klaar was zijn wij weer weggegaan. Toen wij wegliepen zag ik er ook een aantal uit de wc’s lopen dus plassen deed ik ook niet meer. Op een gegeven moment kregen wij een beetje honger en hebben wij heerlijk op het terras wat gegeten. Toen wij aan het eten waren begon het ineens te regenen. Ik vind de regen niet meer zo erg als in het begin, omdat het nu steeds warmer wordt! Je weet niet waar je het af en toe moet zoeken. Na het eten zijn wij nog even lekker gaan liggen en rond een uurtje of 4 zijn wij met de boot terug gegaan.
Wij zijn toen direct doorgereden naar Green House om daar nog lekker een cocktailtje te drinken. Poolen zat er niet in vandaag, omdat de supermarkt op vrijdag dicht zou zijn. Wij moesten dus nog alle inkopen doen voor de volgende dag. Tijdens de cocktail besloten wij om naar het casino te gaan. Sint maarten wordt ook wel klein Las Vegas genoemd. Wij hadden afgesproken om na het eten naar het casino te gaan. Michel en ik hebben ’s avonds een heerlijk broodje frikadel gegeten en zijn ons daarna gaan omkleden om naar het casino te gaan. Iedereen zag er super netjes uit! Toen wij eenmaal binnen kwamen voelde wij ons een beetje overdressed, omdat iedereen in zijn “vakantiekleren “liep. Na een klein rondje gemaakt te hebben in het Casino zijn wij aan de Black Jack tafel gaan zitten. Wij zaten nog niet of wij waren al 10 dollar lichter. De bank was namelijk beter dan wij. Wij zijn uiteindelijk op zoek gegaan naar iets nieuws. Uiteindelijk kwamen wij bij de digitale Roulette tafel uit. Je speelde via een computer en je kon zelf kijken voor welk bedrag je ging spelen. Michel en ik hadden er 5 dollar in gegooid en zijn vervolgens gaan spelen. Wij hadden afgesproken om bij de 10 dollar te stoppen. Toen wij eenmaal bij de 10 dollar waren wilde wij verder spelen en dit had als consequentie dat wij uiteindelijk maar 0,35 dollar winst hadden. De moeder van Bianca had 15 dollar winst en dit was het meeste van de hele avond! Het was een super gezellige avond en hebben onze ogen uitgekeken. Het viel ons op dat er heel veel oude mensen zaten die achter de fruitkasten zaten om maar iets te winnen. Na het casino zijn wij lekker naar bed gegaan, omdat wij ook een hele drukke vrijdag voor de boeg hadden. Morgen is Michel zijn laatste hele dag en hij wil natuurlijk nog volop genieten van het eiland!

Nou tot het volgende verslag maar weer!

Kusjes en liefs

• 10 April 2012 - 05:03

Margreet:

Hé hé eindelijk weer eens een verslag...dat werd tijd! Nee hoor Laura je kent me inmiddels wel beter maar dat wil niet zeggen dat ik je verhalen niet gemist heb.
    Ik kan me heel goed voorstellen dat je vooral wilde genieten van je tijd met Michel samen.
    Wat maken jullie toch veel mee...van beachbabes tot aan Casinoladies.
    Hier gaat het gewone leven ook verder en ik heb de eerste lessen voor de zomerschool al weer binnen. Het ziet er weer leuk uit.
    Vandaag een dagje uit naar Amsterdam met groep 8 en vanaf morgen mag ik groep 5 tot aan de vakantie gaan draaien. Alleen op de woensdagen hoor en op donderdagmiddag is groep 7 voor mij. Je kent deze lieverdjes maar al te goed.
    Laura ik ga vlug even je raad opvolgen en een bammetje smeren want het wordt een lange dag.
    Tot ziens bij je volgende blog.

groetjes Margreet

• 10 April 2012 - 06:03

Mama:

Goedemorgen lieverd,

Ik ben blij (en vele met mij) dat je weer een verslag geschreven hebt; wat een geweldig verhaal weer.

Natuurlijk hadden wij al een aantal verhalen van Michel gehoord. Wat is hij bruin he? Alleen zijn neus is aardig aan het vervellen, ik heb hem nog nooit zo bruin gezien.

Verder hebben wij hier heel veel regen en het is hier koud. Met de pasen was het niet echt lekker om naar buiten te gaan. Geniet maar van de warmte en het mooie weer want het is straks omschakelen voor je.

Michel had na 2 weken vakantie weekend hier ook last van.

Volgens de verhalen hebben jullie een hele leuke tijd gehad samen maar natuurlijk veel te kort.

Nou meisje, ik spreek je vanavond via Skype.

LY X

• 10 April 2012 - 06:26

Papsekee:

Lieve meid,
    ha eindelijk weer wat te lezen! Wel uitgestelde informatie maar toch. We hadden al begrepen dat het eiland zeer de moeite waard was. Mooi tropisch stukje natuur. Jullie zien daar veel en probeer die herinneringen vast te houden. Ben jij niet wezen snorkelen? Dat lijkt mij juist de moeite waard. Inmiddels is Michel weer thuis. Zo halen we je verslagen in. Hij zag er goed uit. Lekker bruin, op sommige plekken wat verbrand maar dat is zo verholpen. Hij had wel behoorlijk veel last van het tijdverschil. Bereid jullie daar ook maar op voor. De pruiken voor het carnaval heb ik klaar liggen. Ze moeten aleen nog naar Lelystad. Ik begreep dat de vader van Melinda a.s. zaterdag vertrekt?
    Ik zit al weer op school. Kort weekje dus een lekker vooruitzicht.
    Droom zacht van leguanen, kreeften en strandstoelen!
    Werk ze voor straks!
    xxxxxpapsekee

• 10 April 2012 - 06:31

OMA&OPA:

Moge LAURA,

Leuk je verslag weer te lezen het zijn spannende en leuke tijden voor je.Ik heb gisteren al verslag gedaan over mijn verjaardag en de thuiskomst van MICHEL,het zal vandaag niet meevallen voor MICHEL om in het jachtige Nederland weer aan de bak te gaan maar hij is jong en je wilt wat.Nu LAURA wij wilden toch even reageren uit een herfstig Nederland cq Lelystad.
    Groetjes kusXXX

• 10 April 2012 - 07:16

Manon:

Hi Laura,

Leuk om weer een verslag van je te lezen.
    Wat maak je toch leuke dingen mee. En wat lijkt het me heerlijk om wakker te worden met mooi weer en elke dag even naar het strand te kunnen. Het is hier koud en nat. Al heeft voor mij vorige week wel de zon geschenen. Ik heb namelijk mijn rekentoets gehaald ;-)
    Geniet nog lekker daar!

Manon

• 10 April 2012 - 13:33

Rene:

T'is weer een mooi verslag.

• 10 April 2012 - 17:44

Marijke:

Laura ik wil je even een compliment geven over de verslagen die je maakt, ze zijn van goede kwaliteit mocht het je opleiding niet lukken kan je altijd nog journalist worden hebben we teminste wat spannende verhalen nu is het af en toe wat saai geniet en nog maar van want de tijd is om.
    Leuk dat Michel het ook leuke gevonden hebt nu tit schrijfs maar weer

• 10 April 2012 - 20:06

Jolanda:

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeey lekker leguaantje!

Ahhhhhh, lekker hoor zo'n extra eiland voor de deur. (is weer eens iets anders dan Pampus....) En natuurlijk ook prachtige foto's.
    Het is vast weer even wennen zonder Michel maar er moet ook gewerkt worden toch?
    Nog veel plezier en succes.

Dikke kus van ons!