Ongeschikt voor de tropen
Door: Lauraiwema
Blijf op de hoogte en volg Laura
04 April 2012 | Nederland, Amsterdam
Hooooi allemaal,
Ja jongens nog een dagje naar school en dan heerlijk weekend. Wat een heerlijk gevoel was dat vanmorgen toen ik mijn bed uitstapte. Wij moesten vanmorgen naar de kerk en daarom heb ik lekker thuis geslapen en natuurlijk ook voor de gezelligheid.
Tijdens onze wandeling naar de kerk was het al niet normaal heet. Eenmaal bij de kerk ben ik gelijk onder een boom gaan staan, omdat ik niet meer wist wat ik moest doen. Ik heb toen maar een boekje gepakt en ben daar maar mee gaan wapperen. De kinderen hebben nog totaal geen last van e warmte. Het blijkt hier namelijk in juni, juli, augustus en september niet normaal warm te zijn. Ik begrijp best waarom al deze mensen op straat leven..
Wij hadden de kerk met alle groepen van de school. Ik was in het begin nog benieuwd of het zou passen, maar uiteindelijk is het helemaal goed gekomen. Wij hebben met de hele school liedjes gezongen. De dienst was erg leuk en de priester deed het ook erg leuk. De kinderen moesten gebeden voor lezen en eten brengen voor de arme mensen. Er werd ons vertelt dat er 185 gezinnen zijn op Sint Maarten die eten krijgen van de kerk. Ik vind dit best veel gezinnen.
Om half 10 had ik met Michel afgesproken om naar stage te komen. Michel had echte Nederlandse dingen meegenomen: stroopwafels, pepermunt en drop. De kinderen vonden het heerlijk en kende sommige dingen helemaal niet. Michel kon niet meer stuk bij de kinderen en er werd gelijk gevraagd of hij Engels sprak want spreekt natuurlijk makkelijker dan het Nederlands.
Ik heb vandaag de gymles gegeven en ik moet zeggen dat hij wel redelijk goed ging. Michel heeft foto’s gemaakt en heeft genoten van het spel van de kinderen. Wij hebben trefbal met ze gespeeld en dit vonden zij erg leuk om te doen. Michel is rond half 12 weer naar huis gegaan en vond het erg leuk om dit een keer mee te maken. Ook de proefjes waren vandaag weer goed gelukt.
Ik heb het de hele dag warm gehad. Mijn mentor is tot de conclusie gekomen dat ik niet geschikt ben voor het weer in de tropen.. Ik ben op een gegeven moment maar even onder een ventilator gaan staan om het wat koeler te krijgen! Ook na scholtijd werden er al een aantal gesprekken gevoerd met ouders. Ik moest de dag dus weer afsluiten met de knderen! Ik denk dat ik ze wel ga missen straks want ze zijn zo super leuk!
Na stage zouden Melinda en ik gaan beginnen aan de grote schoonmaak. Ik ben eerst even naar de supermarkt geweest om boodschappen te doen voor de lunch. Melinda heeft ondertussen met haar opa op skype zeten, omdat hij vandaag jarig is. Ik heb toen even snel een broodje gegeten en vond het eigenlijk ook wel even leuk om met iemand te gaan skypen. Ik had mijn ouders een smsje gestuurd om op skype te komen en net toen ik het smsje gestuurd had kwam mijn opa online. Mijn opa is morgen jarig en ik wil natuurlijk wel feliciteren met zijn verjaardag. Ik heb daarom om half 7 Nederlandse tijd (half 1 deze tijd) afgesproken om te gaan skypen met hem. Ook mijn ouders zijn morgen alweer 26 jaar getrouwd. Vorig jaar hebben zij een reisje naar Barcalona gekregen en nu krijgen zij een ticket naar Sint Maarten om een knuffel te halen hahaha geintje! Ik zal morgen de hele dag aan jullie denken. Nadat ik met mijn opa en oma op skype had gezeten heb ik ook nog even gezellig met mijn ouder gekletst. Tijdens gesprek ging de telefoon bij ons thuis en dit bleek mijn andere opa te zijn. Mijn vader had vervolgens de telefoon op de speaker gezet zodat ik ook nog even met ze kon praten. Ik had mijn opa al super lang iet gesproken dus dit was wel het hoogtepunt van de dag,
Na het skype gesprek met mijn moeder en vader zijn Melin en ik weer verder gegaan met de grote schoonmaak. Wat een troep komt er allemaal onder het bed vandaan.. ook wel logisch na 4 dagen niet schoonmaken. Alles ruikt nu weer fris en fruitig en bijna alles is ook opgeruimd. Vanavond slaapt er toch niemand bij ons. Ik slaap namelijk bij Michel, Melinda bij Dennis en Bianca bij haar ouders. Morgen hebben wij namelijk een drukke dag voor de boeg!
Bianca kwam rond kwart over 4 naar ons toe om mee naar school te gaan voor de oudergesprekken. Wij zijn lekker met de auto gegaan, omdat het nog steeds super warm was. Zelf in de auto was het stuur niet normaal vast te pakken. Ik was erg benieuwd naar de oudergesprekken. In Nederland word je er namelijk niet zo bij betrokken en hier wordt het juist op prijs gesteld wanneer je komt.
Over de oudergesprekken kan niet te diep op ingaan i.v.m. de privacy van de kinderen. Ik kan alleen zeggen dat het super leuk en zeer interessant vond om erbij te zitten en te kijken hoe de gesprekken gaan. Wij begonnen om 10 voor 5 en om half 8 waren wij klaar. Het zou eigenlijk van 5 tot 7 duren, maarja je zit op de Antillen he.. De ouders zijn allemaal keurig in een rij gaan zitten om te wachten totdat ze aan de beurt waren om een gesprek te voeren met de leerkracht. Geen van de ouders was er op tegen om mij erbij te hebben en dit was wel fijn. Ik heb ook gezellig met de ouders gekletst en een aantal ouders was ook geïnteresseerd in mijn mening over het kind en over mijn opleiding. Om 8 uur was ik bij Michel en hebben wij maar een Pizza gehaald (ja ik weet het).
Over pizza gesproken.. die kinderen komen echt met de raarste traktaties voor de leerkrachten.. normaal krijgen wij een lekker gebakje, koekje of chocolatje, maar nu kwamen ze langs met stukken pizza haha.
Nou liefjes ik ga er weer vandoor! Morgen heb ik namelijk een drukke dag. Michel en ik zullen morgen het eiland een beetje gaan verkennen. Wij zullen namelijk naar fort Louis, de markt in Marigot, de Loterie Farm, Pic Du Paradis, De Butterflyfarm en het strand gaan. Nu nog maar hopen dat het weer een beetje meezit. Donderdag is iedereen vrij en zullen wij naar Pinel (is een eiland verderop) gaan chillen op het strand! Om het half uur gaat een boot dus ik benieuwd.. ik hoop dat het weer een beetje meezit.
Michel heeft vandaag ook een lekkere dag gehad! Hij heeft eerst uitgeslapen, toen is hij naar stage geweest en vervolgens heeft hij de hele middag op het strand gelegen met Dennis. Hij is behoorlijk rood geworden. Morgen maar even een dagje uit de zon blijven.
Tot morgen maar weer!Nu maar hopen dat het vannacht heel even gaat vriezen haha
xxx
04 April 2012 - 06:13
Papsekee:
Lieve Laura,
Nou volgens mij ben jij helemaal geschikt voor de tropen. Je hebt dezelfde bruisende leefstijl. Je bent een tropische verrassing in Hollandse melkchocolade kortom. Je beschrijving van je schooldag is weer leuk om te lezen. Het is toch super om het gevoel te heben dat je er bij hoort. Wat fijn dat ouders ook naar je mening vragen. Het zijn als ik zo de leerlingen in je klas bekijk niet alleen Antilliaanse ouders. Benieuwd wat ze voor mogelijkheden hebben. Ik zou de komende dagen nog maar intens genieten van Michel want het einde komt in zicht voor hem. Vergeet niet je accu van je fototoestel goed op te laden. Dan kun jullie in ieder geval mooie foto's maken. Wij waren er vanmorgen al vroeg bij want wilden de gelegenheid hebben om via de telfoon en skype even contact te maken. Helaas, jullie waren niet aanwezig om 6.30 uur. Begrijpelijk, ongetwijfeld in slaap gestort tegen elkaar aan.
Vanavond gaan we met opa , oma en rene even wat eten. Ik zit al weer volop op school. Het heeft hier vanaochtend vroeg behoorlijk geregend. Het is nu ook somer. Dus een tropische dag zou hier wel welkom zijn!
Nou meisje, droom zacht van trefbal, grote pizza's en wippende leguanen.....
xxxxxpapsekee -
04 April 2012 - 08:07
Mama:
Goedemorgen schatjes,
Dank je wel voor alle felicitaties, ook leuk dat jullie even gebeld hebben, veel te gek natuurlijk.
Ik ben blij dat je niet geschikt bent voor de tropen want dan blijf je lekker in het koude en frisse Nederland en heb je geen behoeft om daar te blijven. Heeft Michel geen last van de warmte?
Michel moet zich maar heel goed insmeren met de hoogste factor die ik aan hem meegegeven heb. Het zou zonde zijn als hij gaat vervellen.
Het is hier nu somber dus geniet maar van de warmte, de zon en vooral van elkaar.
LY en een hele dikke kus voor jullie beide.
Neem vanavond maar een lekkere cocktail :)
04 April 2012 - 08:09
OMA&OPA:
Moge LAURA&MICHEL
We hebben elkaar net gesproken over skype,dat was wel even afzien dat je midden in de nacht nog even moest skypen,ik kan mij voorstellen dat je vermoeit bent na een drukke dag en vergeet niet de warmte.De temp hier is 8gr dus profiteer maar van het heerlijke klimaat daar,hier lijkt het wel herfst.Het is niet schokkend maar dat was het nieuws.Groetjes OMA&OPA -
04 April 2012 - 19:51
Jolanda:
Heeeeeeeeeeeee Pizzahutje,
Lekkerdan, lekkerwarm!!!
Heerlijk hoor een paar gezellige dagen in het vooruitzicht samen met Michel.
Het schiet al aardig op dus lekker genieten en vakantie vieren (poetsen komt daarna we weer)
Dikke kus van ons! -
04 April 2012 - 20:18
Loes:
Lieve Laura,
Ik kan mij indenken dat teveel warmte ook niet lekker is, maar zoveel kou als hier vandaag daar zit een mens ook niet op te wachten. In de winkel was het vandaag weer behoorlijk fris. Dus ik zou er toch maar volop van genieten. Ventilator maar aan op de hoogste stand.
Wat leuk dat je ook al de oudergesprekken mee hebt mogen maken. Volgens mij leer je in deze stage veel meer, doordat je helemaal voor vol wordt aangezien. Je komt op mij ook veel meer zelfverzekerd over.
Ik lees steeds minder twijfels of angst, als je les moet geven.
Jullie houden de boel goed schoon zo te lezen en ik vind het bewonderenswaardig hoe jullie deze werkzaamheden onderling verdelen.
Nu heb je lekker een paar dagen samen voor de boeg. Heerlijk om dan echt de toerist te gaan uithangen. Ik moest van Ingrid zeggen datze weer een kaart naar je heeft gestuurd.
XX Loes