Sportdag
Door: Lauraiwema
Blijf op de hoogte en volg Laura
03 April 2012 | Nederland, Amsterdam
Haaai,
Vanmorgen ging de wekker vroeg. Het was alweer 6 uur dat de wekker ging en ik weer onder de douche stond. Ik moest namelijk eerst nog naar huis (bij mevrouw Rovelet), omdat ik de helft was vergeten om mee te nemen naar Michel toe. Michel ging namelijk vandaag met de ouders van Bianca en Dennis naar Fort Amsterdam en het museum van Sint Maarten. Ik vond het leuk wanneer hij mooie foto’s zou maken dus wilde ik hem mijn camera meegeven. Ik kwam er alleen wel achter dat mijn batterij van mijn fototoestel leeg was en nu nog geen kant op kon. Wij hadden sportdag en hier wilde ik ook graag foto’s van maken. Ik had dan ook Michel zijn kleine fototoestel meegenomen om zo toch wat foto’s te maken.
Nu ik hier zo zit heb ik wel de meest gunstige periode qua geld uitgekozen om weg te gaan uit Nederland. Zo was ik namelijk zelf jarig, mijn neefje was jarig, Lynn was jarig, de trouwdag van opa en oma Iwema is pas geweest, mijn opa is woensdag jarig, mijn ouders zijn woensdag 26 jaar getrouwd, mijn vader is 25 april jarig, mijn tante is 5 mei jarig en volgens mij heb ik nu alle verjaardagen en andere shizzle die ik uit mijn hoofd ken wel opgenoemd… mocht het niet zo zijn dan spijt het mij heel erg haha.
Melinda had gister(avond) last gekregen van een ontstoken oog. Ik als expert op dit gebied kwam gelijk al aangezet met: afgekookt water, wattenschijfjes, een handdoek en een kopje thee, omdat ze zo zielig was. Vanmorgen zag het ook er helemaal niet uit (sorry Melin). Het oog was gigantisch rood en het zag er niet goed uit. Melinda is dan ook aan het begin van de ochtend weer naar huis gegaan om wat rust te krijgen voor haar oog.
De sportdag was met alle groepen van de school. De kinderen werden verdeeld over 31 groepjes en over 28 spelletjes. De kinderen zaten door elkaar qua leeftijd en groep. De groepen hadden allemaal hun eigen dierennaam om zo de groepen van elkaar te onderscheiden. Michel en Dennis kwamen ook nog even langs bij de sportdag om even te kijken en daarna zijn zij brood gaan halen. Zij hadden namelijk ook een intensief dagje vandaag. Bianca en ik zijn samen bij een onderdeel gaan staan. Wij hadden het: Waterdoorgeefspel en ik moet zeggen dat ik dit een erg leuk spel vond. De kinderen moesten in twee rijen gaan staan (team tegen team) en kregen vervolgens een beker met water die zij door moesten geven. Het doorgeven kon op verschillende manieren: Over het hoofd, langs je zij en onder de benen door. Bianca en ik bepaalde hoe de beker doorgegeven moest worden. Vanwege de kleine kinderen moest het spelletje eerst in het Nederlands vertelt worden en daarna vertaald worden naar het Engels. Wij konden dit mooi voor ons portfolio gebruiken dus lieten wij de kinderen uit groep 6,7 of 8 vertalen voor deze kleine kinderen. De kinderen in deze groepen vonden het helemaal geweldig om te helpen en wij hadden mooi materiaal. In totaal waren er 18 rondes en de ene ronde was leuker dan de ander. Ik merkte alleen wel dat ik na 9 rondes het wel een beetje gehad had en ook moe begon te worden. Bianca had dit zelfde gevoel en wij zijn vervolgens als twee opaatjes van de Muppetshow naast elkaar gaan zitten met een gigantische zonnebril op wachtend tot de volgende groep kwam. Bianca en ik waren allebei super enthousiast en dit brachten wij ook over op de kinderen. Alle kinderen hebben meegedaan met het spel en vonden het spel ook super leuk. Toen wij om kwart over 11 klaar waren met de sportdag moesten wij met alle groepen teruglopen naar school. Het is niet ver lopen, maar je moet langs een drukke weg en aangezien er ook kleutertjes en andere kinderen meeliepen was dit een behoorlijke operatie. Uiteindelijk is de weg afgezet met aan de ene kant een politiewagen en aan de andere kant een politiemotor. Wij konden dus rustig en veilig naar school lopen dit tot ergernis van de mensen in de auto’s die op ons moesten wachten. Wij liepen langs een greppel en ook hier vielen kinderen in. Ik ben op een gegeven moment maar in de greppel gaan lopen om de kinderen te begeleiden en te zorgen dat er niemand meer in de greppel viel. Ik was blij dat de operatie geslaagd was en wij eindelijk weer op school waren aangekomen.
Nadat wij onder begeleiding van de politie weer veilig op school aan waren gekomen was iedereen helemaal kapot. Niet alleen de kinderen lagen op hun tafel, maar ik lag er ook vrolijk naast. Mijn mentor had voorgesteld om nog een aantal proefjes te doen en dit vonden de kinderen natuurlijk leuker dan een toets maken. De mooiste kunstwerken kwamen weer voorbij. Ook ik leer veel van de proefjes en vind het ook erg jammer dat Sience geen vak op de Nederlandse scholen is. De kinderen moeten namelijk zelf een proefje bedenken dat te maken heeft met een thema en vervolgens moeten zij dit onderbouwen met theorie en dit ook inleveren.
Na stage heb ik geluncht samen met Mich, Melin en Dennis en vervolgens zijn Michel en ik lekker naar het strand geweest. Het was niet echt een heel erg mooi strand, maar strand is strand. Ik denk dat ik het strand nog wel eens heel erg ga missen als ik in Nederland ben. Ik vind het heerlijk om lekker met een boek, zonnebril en een lekker zonnetje te liggen op het stand. Je kunt je verstand op nul zetten en lekker genieten van de omgeving en van de ultieme ervaring. Ik ben nu bezig met een boek dat zich ook afspeelt op onder andere Sint Maarten. Het is heel herkenbaar wanneer je het boek leest en hier zeker 3 keer per week langs rijdt. Na het strand hebben wij ons omgekleed en zijn wij lekker uit eten geweest bij Green House. Michel heeft voor het eerst Jonny Cake geproefd en hij vond het erg lekker. Het heeft mij al twee weken geen cent gekost! Kon hij nog maar wat langer blijven haha.
Morgen zal het een lange dag op stage worden. Morgen beginnen wij namelijk bij de kerk om 8 uur. De kerkdienst zal bijgewoond worden door de hele school. Rond 9 uur zullen wij dan weer aanwezig zijn op school en zullen de kinderen een toets maken en daarna pauze hebben. Na de pauze zal Michel komen kijken op school. Wij zullen samen de gymles geven en hij zal aanwezig zijn bij de proefjes die de kinderen moeten uitvoeren. Rond half 12 zal Mich denk ik weggaan en zelf op avontuur uitgaan. Het is namelijk niet de moeite om mij op te halen van stage, omdat ik om 5 uur aanwezig moet zijn bij de oudergesprekken op school. De oudergesprekken zullen tot 7 uur duren. In deze korte tijd is het zonde om Michel mij nog op te laten halen, dan wat te gaan doen om vervolgens dan weer naar school te brengen. Ik gebruik dan ook de tijd morgen om het een en ander voor school te doen en om wat te wassen en schoon te maken. Michel zal morgen dus zelf op onderzoek uitgaan. Hij wil graag naar het Noorden van het eiland (dit is de Franse kant van het eiland). Woensdag is voor mij de Paasvakantie begonnen. Ik ga woensdag met Michel cultuur snuiven over het hele eiland. Wij weten nog niet precies de volgorde, maar ik weet wel zeker dat het goed komt! Het is alleen even afwachten wat voor weer het gaat worden. De vorige keer dat wij iets zouden gaan doen regende het zo erg dat wij naar huis dreven en dat met de auto haha (dit was die ene vrijdag).
Owja en de ouderavonden gaan hier anders dan in Nederland. In Nederland gaat het namelijk op tijd. Met deze mensen die hier wonen is het niet te doen. Het motto van de mensen is hier: “Jij hebt de klok en wij hebben de tijd”. De ouders zullen dan ook tussen 5 en 7 netjes achterelkaar aansluiten om gesprek met de ouders te voeren. Ik ben heel erg benieuwd hoe deze avond zal verlopen.
Julie denken nu vast waaaaauw wat een verslag en wat super lang! Wij zijn erachter gekomen dat Michel hier ook gewoon Wfi heeft.. haha dus ik kan hier nu ook mijn verhalen typen!
Nou liefjes ik ga er weer vandoor!
Kusjes en veel liefs xx
Nou liefjes ik ga er weer vandoor!
Kusjes en veel liefs xx
03 April 2012 - 06:17
Papsekee:
Weer een briljantje dit verslag. Veel activiteiten, een drukke dag en een mooie beschrijving van jullie activiteit op de sportdag. Enthousiasme van de leerkracht is vaak een voorwaarde om de leerlingen mee te krijgen. Zeker op de basisschool zijn ze nog redelijk onbevangen. Dan gaan ze vanzelf wel meedoen. Leuk om te lezen dat je dat science zo leuk vindt. Dat is meer besteed hier in het v.o. Helen Parkhurst is bijvoorbeeld zo'n natuurwetenschapsschool. Maar wel goed om je er in te verdiepen en te kijken of je er iets met de basisschool mee kan.
Voor Michel zal het bijzonder zijn om alleen op stap te gaan. Misschien ontdekt hij wel bijzondere plekjes waar jullie morgen en donderdag naar kunnen kijken. De tijd vliegt wel enorm voor hem.
Gisteravond met mama naar de mooie fotopresentatie van de opa van Melinda gekeken. Mooie muziek zat eronder!
Ik zit al weer op school. Drukke dag weer. Maar wel een korte week, want we zijn Goede vrijdag lekker vrij.
Nou schatje, droom zacht van Michel, waterbakjes en oudergesprekken!
xxxxx papsekee -
03 April 2012 - 07:08
OMA&OPA:
Moge schatjes,
Na een heerlijke nacht in ons eigen bed gaan we vandaag weer hier aan de slag OMA gaat weer sporten en vanmiddag naar haar kaartenmaak clubje.Ik ga een paar planten weggooien die bevroren zijn geweest.Je verslag was weer omte genieten met leuke verhalen over de sportdag en gelukkig wifi bij MICHEL wat moet je zonder beginnen in deze tijd.Goed dat er blauw op straat is daar konden jullie goed gebruik van maken alleen de automobilist denkt daar anders over in dit geval.Nu schatjes niet schokkend maar dit was het weer Groetjes KUSXXXX -
03 April 2012 - 08:33
Corina:
Heey meis,
Wat leuk om al de verslagen weer te lezen .. maar ik weet nooit zo goed wat ik moet typen voor je...
Ben nu lekker deze week vrij omdat we toetsenweek hebben.. dus heerlijk aan het werk voor de klas nu!
Nou meid geniet ervan! En van die vakantie ook!
x -
03 April 2012 - 11:19
Mama:
Hey lievies,
Wat een geweldige verslagen weer.
Wat leuk om te lezen dat er voor Michel, Yvonne en Henk gezongen is in de kerk, toch een geweldige ervaring.
Ik denk dat het verstandig is dat Melinda naar een dokter gaat met haar oog. Het zal niet zo gauw genezen met de zon, zoute water en droge lucht. Je hebt kans dat zij die ontsteking heeft gekregen door het zeewater.
Je bent de belangrijkste feestdag vergeten en dat is.........MOEDERDAG :)
Je wilt nu zeker allemaal donaties hebben?
Nou schatjes, geniet van jullie vakantie, van elkaar en het mooie weer. Voordat je het weet moeten jullie weer een aantal weken zonder elkaar.
LY en een hele dikke kus voor jullie beide.
03 April 2012 - 11:45
Loes:
Hallo St. Maartenliefhebbers,
Dat was een enorme prestatie Laura 2 verslagen tegelijk. Natuurlijk handig dat Michel zijn Wfi heeft meegenomen, dat scheelt natuurlijk enorm. Leuk dat je Michel en de ouders van Bianca hebt meegenomen naar de kerk. Zo hebben ze zelf kunnen meemaken hoe het eraan toegaat. Die sportdag op school lijkt mij een groot succes geweest! Iedereen wordt enthousiast gemaakt en niet alleen de kinderen, maar ook de juffen waren dus op het eind uitgevloerd! haha!!
En zelfs onder begeleiding van de politie konden jullie dus weer veilig terugkomen op school? Nou dat zie ik hier nog niet zo 1,2,3 gebeuren.
Lekker vooruitzicht dat je 2 dagen achtereen met Michel op kunt trekken, om het eiland en cultuur op te snuiven.
Ja, ik weet wel zeker dat je dit leventje met zon, zee en strand nog enorm gaat missen. Het leven speelt zich toch hoofdzakelijk buiten af. Nou wie weet als jij weer terugkeert naar Nederland dat hier de zomer dan ook echt begint. Je ouders en je verdere familie zullen toch weer heel blij zijn om je weer in hun armen te kunnen sluiten. Ze moeten alleen nog even geduld hebben, maar jouw verslagen en het skypen zorgen er toch volgens mij wel voor, dat de heimwee naar elkaar een tikkie minder is.
XX Loes