Helaas nog geen weekend..
Door: Lauraiwema
Blijf op de hoogte en volg Laura
30 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam
Bonjour allemaal,
Normaal gesproken zou dit de laatste dag van de week zijn voor ons, maar dit is deze week niet het geval. Melinda en ik zullen morgen nog een extra dagje naar stage gaan. Ik heb morgen namelijk de afsluiting van het voedingsproject en neem dan volgende week woensdag vrij om wat leuks te gaan doen met Michel.
Vanmorgen was ik weer gezellig met Bianca. Melinda sliep namelijk bij Dennis. Toen wij aan het ontbijten waren kwamen wij erachter dat het regende. Ik heb Melinda vervolgens snel een sms gestuurd of wij haar moesten ophalen en dit moest dus zijn wij hun met de auto op gaan halen. Dennis ging mee met Melinda vandaag dus Michel ging een ochtendje alleen op pad. Hij is naar Dutch Quater gereden en daarna heeft hij boodschappen gedaan en is doorgereden naar stage op Dennis weer op te halen. Ik was op dat moment druk bezig met mijn fruitles en vond het leuk als Michel even kwam kijken. Toen ik Michel aan zag komen rijden ben ik snel naar hem toegelopen en heb gevraagd of hij het leuk vond om even mee naar boven te gaan. Hij vond dit erg leuk. De kinderen waren allemaal geïnteresseerd in hem en de meisjes gingen allemaal naar hem zwaaien. Ik ben vervolgens verder met de les gegaan en Michel heeft een beetje rondgelopen in de klas en wat kinderen geholpen. Aankomende maandag is er sportdag waar hij ook bij zal gaan kijken en dinsdag zal hij ook nog een ochtend komen kijken! Helemaal leuk dus. Morgen gaan wij als afsluiting van het project fruitstokjes maken. De kinderen hadden vandaag allemaal fruit mee. 1 jongen uit de klas had passievrucht mee!!! Weetje hoe lekker dat is!! Ik heb er 1 samen gedeeld met Bianca en Melinda en morgen zou hij er nog 3 voor mij meenemen! Super lekker. De rekenles was heel erg leuk. De kinderen moesten fruit meten, wegen en schatten. Ik merkte dat ze het schatten van het fruit nog wel erg moeilijk vonden. Ik had de les opgedeeld in twee stukken: een opdrachtenstuk en een vragenstuk. De ene groep ging aan de slag met de opdrachten en de andere groep maakte de vragen. Wanneer de kinderen klaar waren mochten zij aan de slag gaan met de woordzoeker. De kinderen vonden de les heel erg leuk en hebben er ook veel van geleerd. Ook deze les zal meetellen voor het eindcijfer voor de kinderen. Aan het eind van de dag vroeg mijn mentor of ik bij een oudergesprek wilde zitten. Dit gesprek ging over het zitten blijven van een leerling. De ouder vond het geen probleem en ik heb dus mijn eerste “zitten blijf”gesprek meegemaakt. Het is wel apart dat je in Nederland als stagiaire niet echt betrokken wordt bij gesprekken en het hier eigenlijk vanzelfsprekend is dat je er bij bent. Aankomende dinsdag zullen er ook 10 minuten gesprekken plaats vinden en er wordt dan ook verwacht dat ik bij deze gesprekken aanschuif om over de kinderen te praten. Ik denk dat de gesprekken wel raar zullen gaan want de ene ouder zal Nederlands praten en de andere Engels.
Wij zijn vandaag op pad geweest om auto´s te huren voor de jongens en voor de ouders van Bianca. Dan kunnen wij volgende week ook lekker alleen op pad gaan! Het is allemaal wel heel erg gezellig hier! Na een bezoekje aan de autodealer zijn wij richting Philipsburg gegaan om cocktails te drinken, te poolen en lekker iets te gaan eten. Owja over het poolen.. de teams waren als volgt: Melinda en ik tegen Bianca en Michel. Wij hebben Bianca en Michel laten winnen want wij vonden het wel zielig voor ze als ze zouden verliezen, omdat ze vol van zichzelf waren. Vervolgens zijn wij weggelopen en kwam ik er 10 meter later achter dat wij nog moesten betalen…. Oepsss. Wij zijn daarna naar een tentje gegaan om daar heerlijk te gaan eten. De opa van Melinda is binnenkort jarig en had geld overgemaakt om hier zijn verjaardag te laten vieren! Echt super lief.. wij hebben er van genoten! Dus dank u wel opa van Melinda.
Morgen zal Michel meegaan met Bianca om haar ouders op te halen. Ze zullen eerst naar Maho gaan om de vliegtuigen te spotten en daarna naar het vliegveld zelf gaan om haar ouders op te halen Ik ben heel erg benieuwd wat zij van het eiland en de mensen hier vinden. Morgenavond zullen de jongens ook meegaan naar Soggy! Ik ben erg benieuwd wat zij ervan zullen vinden! Ik hoop dat ze het net zo leuk vinden als wij… dan kunnen wij onze negerdansje even laten zien haha.
Nu zijn wij druk bezig met ballonnen opblazen voor de verjaardag van Mevrouw Rovelet! Zij is namelijk morgen jarig en wij willen haar ook graag zo’n gevoel geven. Dus wanneer zij straks gaat slapen dan zullen wij het huis gaan versieren.
Nou lieve mensen ik ga er weer vandoor! Tot morgen maar weer
Xx
Nou lieve mensen ik ga er weer vandoor! Tot morgen maar weer
Xx
30 Maart 2012 - 05:17
Margreet:
Ha die Laura,
Wat een leuke rekenles heb je er van gemaakt..en nog lekker ook ;-)
Fijn joh dat je, je mannetje nu eindelijk om je heen hebt.
Ik geniet nog elke dag van je verslagen en reageer niet altijd maar waardeer ze heel erg hoor...even mee kijken hoe jouw leven op Sint Maarten er uit ziet.
Nou meis ik ga mijn tasje inpakken want ik moet over een kleine vijf minuten alweer met mijn fiets op de hoek staan want dan gaat de Muziekwijkexpress weer richting de Wierwinde.
Maak er een mooi weekend van!! -
30 Maart 2012 - 06:09
Papsekee:
Lieve Laura,
weer een juweeltje dit verslag. Wat een intensieve tijdsbesteding hebben jullie toch. Naast de interessante stage die je loopt , zijn jullie buiten onderwijstijd ook druk bezig met van alles en nog wat. Ik heb de indruk dat deze stage je behoorlijk wat ervaring oplevert. Bijzonder goed dat je mentor je overal bij betrekt. Juist oudergesprekken zul je in de praktijk vaak ervaren als heel spannend. Sommige berichten zijn namelijk niet positief. er zijn niet voor niets trainingen voor slecht nieuws gesprekken in onderwijsland. Dat geeft wel aan dat onderwijsmensen het soms lastig vinden een vervelende boodschap te brengen. Ouders hebben toch wel eens de neiging hoog in te zetten. Dat wordt vandaag dus een mooi verjaardagsfeestje voor jullie hospita. Goed dat jullie hier ook aan denken. Er staat nog een werkdag voor de deur voor jou. Maak een foto van de fruitstokjes, altijd leuk voor je presentatie!
Straks lekker weekend! Cocktails, swingen en ontspannen met elkaar. Ik ben benieuwd hoe het loopt met zo'n grote groep om je heen! Nou maar hopen op mooi weer.
Ik moet vandaag de hele dag werken, heb rapportvergaderingen. Ik heb gisteren een jongen geschorst die in de les een flesje AA drink zat te lurken met alcohol er in. Wel relaxed.....
Nou meis, droom zacht van fruit, passievruchten, daggeren met Michel en een partijtje poolen!
xxxxx papsekee -
30 Maart 2012 - 06:29
OMA&OPA:
Moge LAURA&MICHEL
Het is weer een leuk verslag een rekenles met fruit is leuk lijkt mij,als de uitkomst goed is mag je het dan opeten?Het is vandaag erg bewolkt en het wordt kouder.Lekker drinken en niet betalen dat willen er meer maar je komt toch niet van het eiland af.Voor MICHEL A Z heeft met 2-1 gewonnen.Ik geloof niet dat jullie BIANCA en MICHEL hebben laten winnen zijn ze niet gewoon beter?
Ik ga eindigen een prettig weekend.
Groetjes KUSXXX
30 Maart 2012 - 07:28
Mama:
Goedemorgen schatje,
Yvonne en Henk zijn onderweg naar jullie toe en wij hebben gevraagd (via de sms) of zij jullie (extra) willen knuffelen.
Wat lief dat de opa van Melinda jullie geld gegeven heeft voor ZIJN verjaardag. Meestal geef je geld of een kado.
Opa Jan is aankomende week ook jarig dus.............. :) Ook is het deze week onze trouwdag dus........... pak je kansen :).
Wat heb je leuke foto's gemaakt in de klas met al dat fruit. Ook leuk dat Michel er op staat met de kinderen; hij is zijn beroep misgelopen. Misschien kan hij zich laten omscholen? (Hoop dat de baas van Michel dit niet leest). Het is wel genieten voor hem he?
Leuk hoor!
Vanaf vandaag wordt het wel een stuk drukker voor jullie, maar aan de andere kant krijgen jullie nu ook meer tijd om samen dingen te doen. Wel gezellig hoor al die Nederlanders om jullie heen.
Zoals opa al geschreven heeft, is het hier nu een stuk kouder.
Nou liefjes, geniet maar lekker van elkaar want zo'n vakantie zullen jullie niet gauw meer krijgen.
LY en voor beide een hele dikke kus.
30 Maart 2012 - 08:27
Jolanda:
Heeeeee passiefruitje,
Lekker hoor, echte tropische vruchten die de tijd hebben gekregen om echt te rijpen en dat proef je!
(gelukkig zit er in een Cosmo ook fruit, dat maakt een hoop goed)
Toch nog even een dag aan de slag maar woensdag vrij is ook niet verkeerd. Jullie krijgen het druk met de bezoekers maar inmiddels weten jullie de weg op het eiland dus dat is super handig!
Wij hebben Henk en Yvonne geen sms gestuurd dus hierbij onze knuffel voor jullie allebei
KKKNNNUUUFFFEEELLLLLL!!!!!!!!!!! -
30 Maart 2012 - 09:23
Frank (Pabo):
Hoi laura,
Het is een gezellige drukte daar op het eiland, lees ik. Goed te lezen dat het voedingproject een succes is. Er gaat niets boven vers exotisch fruit!
Groet aan iederen en veel plezier de komende periode. -
30 Maart 2012 - 09:24
Hallo Fruitjuf:
Wat een leuk idee Laura, om kinderen te laten rekenen met fruit. Dat zal ze zeker aanspreken. Wat leuk dat Michel ook even een kijkje heeft genomen in de klas. Wie weet gaat hij er ook nog over denken om leraar te worden.
En om de dag af te sluiten met een lekker etentje van het geld wat jullie hebben gekregen van de Opa van Melinda is natuurlijk helemaal leuk.
Morgen dus een echt tropisch verjaardagfeestje meemaken van mevrouw Rovelet, zal ook heel leuk zijn. Er zal vast veel gedanst gaan worden, dus gooi die heupen maar lekker los!
XX Loes -
30 Maart 2012 - 12:47
Conny:
Hallo Laura en Michel,
Ik ben nu bij je moeder en vond het leuk om even te reageren want je weet ik ben daar een oen in.
Je verslagen lees ik regelmatig; leuk hoor! Je schrijft heel erg leuk.
Groetjes en een dikke kus,
Conny -
31 Maart 2012 - 06:54
Papsekee:
Lieve Lau, en waar is het nieuwe reisverslag???
Jammer weer, lekker bij Michel slapen zeker!
xxxxxpapsekee -
31 Maart 2012 - 11:41
Ton Kloek:
Voor de Opa's van Bianca, Laura en Melinda (ja die ook).
Een dag zonder verslag vraagt om wat vindingrijkheid om toch maar iets te kunnen krabbelen.
Wij moeten onze kleindochters nu al meer dan maand missen, nou ja niet echt, maar ze zijn niet in de buurt. Dat voelt vreemd, maar iedere dag een verhaal, brengt ze iets dichterbij.
We hebben iets gemeen met elkaar. Anno 2000 is de jeugd niet meer wat het in onze tijd was, vaak ontspoord, vaak op drift. Bianca, Laura en Melinda maken daarop een uitzondering, en dat stemt dankbaar.
Ze hebben een zwaar beroep gekozen, dat lijkt niet zo, maar het is wel zo.
Als ze straks van de PABO zijn en een eigen klas hebben, zullen er nog veel hobbels op hun pad liggen, vooral in de contacten met ouders, die altijd vinden dat hun kind gelijk heeft bij een conflict, en steeds de juf als incompetent duiden.
Bianca, Laura en Melinda verdienen onze volledige steun, ook als ze al een beetje hun plaats hebben gevonden, dat spreken we dus af.
We aijn bevoorrechte mensen, bedenk dat, iedere dag.
met een vriendelijke groet,
en de wens voor een lang en gezond leven.
Opa van Melinda