Dagje alleen voor de klas
Door: Lauraiwema
Blijf op de hoogte en volg Laura
23 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam
Hallo allemaal,
Vanmorgen ging de wekker weer om 05.45 pff . Zoals gewoonlijk ging ik eerst douchen. Bianca vroeg voordat ik de badkamer inging of zij even naar de wc mocht.. tuurlijk.. ik was toch nog zo duf als een konijn. Bianca trok de deur open en ja hoor er kwam weer een gil. Aaaaaaaaaaaah een kakkerlak, maar ze gaat wel vooruit want ze vroeg gelijk wat moet ik nu doen.. aangezien ik nog geen lenzen in had ging ik eerst maar even opzoek naar mijn bril.. Uiteindelijk heb ik de kakkerlak maar dood gemaakt, omdat hij zo snel liep.. ik kon heb niet naar buiten krijgen.. Ik heb het daarna grondig schoongemaakt i.v.m. de eitjes die er nog kunnen liggen. Wat een ochtend.. om 6 uur was alles gedweild en schoongemaakt.
Vlak voordat wij weggingen merkten wij dan Frances wakker was. Wij hebben haar gelijk vertelt over het “slaan” van onze auto. Wij vroegen of zij ons misschien even wilde helpen met het bellen. Frances heeft uiteindelijk voor ons gebeld. Dit gebeurde allemaal om kwart voor 7. Wij hadden er dus al een drukke ochtend op zitten en dat terwijl wij nog een hele dag moesten.
Het was wel erg leuk vandaag want wij zouden vandaag allemaal alleen voor de klas staan. Het alleen voor de klas staan ging mij goed af vandaag het rooster zag er als volgt uit:
•Kring: De kring ging over voeding. De kinderen zouden vandaag allemaal hun kladversie inleveren van hun verslag. 6 kinderen van de 22 hadden daadwerkelijk een verslag mee. Mijn mentor en ik hebben vervolgens besloten dat zij nog wat meer tijd krijgen voor om hun vraag te beantwoorden, omdat sommige kinderen maar 3 regels hadden ingeleverd, omdat zij niet wisten wat een a4tje was.
•Rekenen: De rekenles ging weer goed. Ik had een warming-up met breuken. De kinderen moesten de breuken vereenvoudigen. Ik heb voor deze warming-up gekozen, omdat de kinderen hier in de toets nog veel fouten in maakten. Het tweede deel van de les ging over kommagetallen. De kommagetallen hadden te maken met lengte. Ik heb de namen van de kinderen op het bord gezet en daarnaast een maat gezet. De kinderen moesten daarna de namen die op het bord stonden op de juiste volgorde zetten. Toen dit eenmaal klaar was konden de kinderen aan de slag gaan met de sommen in hun boek.
•Aardrijkskunde: Deze les stond in het teken van het Caribisch gebied. De kinderen hebben er wat van geleerd, maar ik ook! Zo wist ik niet dat de Dominicaanse Republiek en Haïti aan elkaar zitten en dat het samen hispaniola heet. De kinderen moesten de eilanden leren en de hoofdsteden. Ik heb deze les niet gegeven, omdat mijn mentor precies wist wat er moest gebeuren. Na het klassikale gedeelte gingen de kinderen aan de slag met een atlas en hun een leeg eilanden blad. De kinderen moesten op het blad schrijven wat de naam van het eiland was.
•Pauze: Lekker niets gedaan..
•Spelling: De spellingsles ging over woorden met een Y en woorden met een f die veranderen in een v en woorden met een s die veranderen in een z. De kinderen vonden dit nog wel lastig en morgen zou de leerkracht hier verder mee doorgaan.
•Aardrijkskunde/rekenen afmaken: Na hun spelling konden de kinderen verder gaan met hun topo of met hun rekenen.
•Muziekles: De muziekles werd weer verzorgt door een andere juf. De muziekles duurde 45 minuten. De eerste 20 minuten word er gezongen en daarna gaan de kinderen weer blokfluiten. Er werden nu ook cijfers gegeven aan de kinderen i.v.m. hun rapport. De kinderen nemen geen genoegen met een 6 of een 7 het moet en zo een 8 zijn.
•Pauze: Weeer heeeeeeeeeeerlijk niets gedaan.
•Engels: De Engelse lessen worden verzorgt door een vakleerkracht. Tijdens de Engelse les hebben mijn mentor, een andere stagiaire en ik besproken wat wij nog verder willen doen met het voedingsproject. Er moet nog een rekenles ontworpen worden en de laatste dag 30 maart zullen wij afsluiten met een fruitsalade of fruitstokjes.
•Afsluitende kring: Aan het einde van de dag werd ook weer de kanjer bekent gemaakt. De kinderen vinden dit heel erg leuk en hebben de hele dag hun best gedaan om de kanjer te worden. De kinderen gaan hier ook heel serieus mee om. Toen ik de kanjer bekent maakte gingen alle kinderen klappen en roepen dat ze op hem gestemd hadden.
•Bidden: Mijn mentor heeft de dag afgesloten.. ik kan het wel, maar ik vind dat onderdeel nog wel erg spannend…
•Computerles: Tijdens een van de eerste gesprekken heeft mijn mentor aangegeven dat zij meer met de computer wilde doen. Ik heb samen met mijn mentor toen nog even gezeten om haar wat sites te laten zien. Morgen gaat zij dit uitproberen.
Toen wij eenmaal terug liepen naar huis beseften wij ons dat het weekend was. Wij hebben toen snel wat gegeten en zijn toen naar het strand gegaan. Het is alleen de hele dag al bewolkt en de voorspellingen zijn ook niet helemaal goed… mm balen..
Na 45 minuten op het strand te hebben gelegen hadden wij het wel gehad. Wij zijn toen naar Green House gelopen om daar te genieten van onze heerlijke cocktails. Bianca en ik hadden wel een hele sterke en omdat het 2=1 is was is Bianca overgestapt op de andere cocktail die er stond. Tijdens het drinken hebben wij ook nog genoten van heerlijk Nachos met kip en kaas. Wij hadden niet zo veel om nog te gaan koken dus zijn wij toch maar weer eens naar de MC gelopen voor een patatje. En dit keer smaakte het wel. Op de weg terug is Melinda nog even een winkeltje ingedoken en heeft uiteindelijk een vet leuk jurkje gekocht!
Morgen zijn wij van plan om weer cultuur te gaan snuiven. Wij zullen morgen langs de forten gaan. Fort Amsterdam en fort Louis. Ook zullen wij wanneer wij bij Marigot zijn langs een van de plantages rijden die nog komen uit de tijd van de WIC. Een hele volle, maar super leuke dag. Morgenavond zullen wij weer naar de Soggy Dollar Bar gaan en zullen wij genieten van ons (voorlopig) weekendje rust!
Nou kippetjes ik spreek jullie weer
xxxx
•Pauze: Lekker niets gedaan..
•Pauze: Weeer heeeeeeeeeeerlijk niets gedaan.
Nou kippetjes ik spreek jullie weer
xxxx
23 Maart 2012 - 07:20
OMA&OPA:
Moge LAURA,
Het was weer goed verslag wij kunnen daarom ook goed volgen wat er zoal gebeurt.
Ja het weekend staat weer voor de deur beter dan een kakkerlak in huis.
MC brengt toch wel uitkomst zo af en toe moet kunnen.Wij gaan vanmiddag naar MICHEL we kregen een sms dat de wasmachine al draaide dus meeteen aan de slag.We houden je op de hoogte Liefs van ons en een fijn weeken.XXXO&O -
23 Maart 2012 - 08:35
Mama:
Goedemorgen Lula,
Het was weer een leuk verslag om te lezen. Geef jij je mentor computerles? Dat zou toch geweldig zijn.
Jullie mogen wel uitkijken dat er geen kakkerlakken tussen jullie kleding komt. Ik denk dat wij je koffer maar buiten moeten uitpakken als je weer thuis komt.
Kind ik ben zo jaloers op jullie. Lekker weer, strand , leuke omgeving en een heerlijk drankje :). Mijn programma is een stuk saaier voor vandaag :(
Ook is het leuk te lezen dat de kids zo opgaan in de kanjer van de dag, echt heel schattig.
Nou meis, zo te lezen gaat het je allemaal heel goed af in de klas. Ik denk dat de kids je straks heel erg gaan missen, maar voorlopig is het nog niet zover.
Dag schat.
Hele dikke kus en genieten van het weekend he? -
23 Maart 2012 - 09:19
Papsekee:
Lieve Laura,
kijk dat is nog eens een mooie weergave van ontdekkend en onderzoekend onderwijs. Prachtige vragenmuur en foto's van zelf ontdekkende leerlingen op de wereldkaart. Dit is heel leuk om te zien Lau. Heb jij de vragenmuur ontworpen? Heel leuk dat je zo'n goed contact met je leerlingen hebt. De relatie is belangrijk. Van daaruit kweek je vertrouwen. Dat kanjer idee slaat ook mooi aan. Ik heb de indruk dat je in deze stage heel veel van je vaardigheden kunt toepassen. Ook als je de hele dag voor de klas staat.
Nu is het weer weekend voor jullie. Ik begreep dat jullie vandaag nog een afspraak hebben. Geniet maar lekker van je vrije tijd!
Een beetje leren tussen door.......
Ik denk echt dat jullie even terug moeten naar de verhuurder met die auto. Je kunt beter met hem overleggen.
Cultuur snuiven! Kijk dat is een goede zaak. Zijn er geen leuke muziektentjes op St. Maarten? Met coole lounge muziek of soft jazz? Ben benieuwd naar je foto's over de forten!
Have a nice day en droom zacht van kakkerlakken, iets te sterke cocktails en nachos met kip en kaas.......
xxxxxpapsekee -
23 Maart 2012 - 13:30
Loes:
Lieve Laura,
Wat zien de foto's er leuk van de lerende kinderen. Ik zie dat ze heel serieus met hun opdrachten bezig zijn.
Heel stiekem zou ik zelf wel weer in de klas willen zitten. Ik was namelijk altijd gek op aardrijkskunde.
Heel goed dat je meteen de boel hebt gedweild toen je de kakkerlak hebt doodgemaakt, want voor je het weet zijn er veel van die beestjes.
Heerlijk idee hé, het weekend voor de deur en cultuur te kunnen gaan opsnuiven. Genieten jullie er maar fijn van.
XX Loes -
24 Maart 2012 - 06:45
Marjolein / Pabo:
Wat een heerlijk drukke dag, fijn als je zoveel voor de groep staat. Strand, lekker eten, cocktails en dan óók nog cultuur!! Geniet er van en groeten aan de anderen.