Alweer dag twee van de week - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Laura Iwema - WaarBenJij.nu Alweer dag twee van de week - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Laura Iwema - WaarBenJij.nu

Alweer dag twee van de week

Door: Lauraiwema

Blijf op de hoogte en volg Laura

21 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam

Heei liefjes,

Vanmorgen werd ik voor het eerst niet moe wakker! Ik had heerlijk geslapen.. nou dit is hier nog niet voorgekomen. Na ons vaste ritueel zijn wij zoals gewoonlijk weer lopend naar stage gegaan.

Het wandelingetje naar stage ´s morgens is echt heerlijk. Wij worden tegenwoordig door iedereen gedag gezegd en sommige mensen bieden je zelfs een lift aan. Dit is wel gewoon om te doen hier. Er stopt dan een auto naast je en vraagt waar je naar toe moet. Ik moet zeggen dat dit wel heel erg aardig is. De meeste mensen bieden je een lift aan, omdat het ´s middags te warm is om nog over straat te gaan. Wij vinden het heerlijk om te lopen .. nouja ’s middags is het af en toe wel iets te warm om over straat te gaan.

Vandaag heb ik weer het eerste deel van de ochtend gegeven. Ik heb met 2 kinderen samen gelezen in een klas. De kinderen vinden het leuk om met mij te lezen en ik vind het ook leuk om met hun te lezen. Het gevoel dat je iets bereikt bij deze kinderen is hier zeker aanwezig. De kinderen zijn heel erg leergierig en willen van alles weten over je en over Nederland. Tijdens de kring heb ik de kanjer van de dag uitgelegd aan de kinderen. Zij vonden het super leuk en wilde allemaal proberen om de kanjer te worden. Aan het eind van de dag werd er een meisje kanjer en die had het zelf helemaal niet verwacht! Dit was echt leuk om te zien. Aan het einde van de week gaan wij kijken wie er de kanjer van de week wordt. Ze mogen dan kiezen uit de 5 namen die op het blad staan. Ik heb dit zo positief ervaren in mijn vorige stage dat ik dit zeker wilde invoeren in deze klas. Wanneer een kind de kanjer van de week is geworden komt er ook een sticker op de stoel te staan met kanjer van de week. Ook heb ik vandaag weer rekenen gegeven. De rekenles ging ook weer erg goed vandaag. De kinderen moesten namelijk een tabel invullen. Vandaag ben ik ook weer bezig geweest met het voedingsproject. Ik heb de kinderen vandaag uitleg gegeven over de voedselpiramide en een piramide geknutseld. Voor mijn doen is de piramide best goed gelukt. De kinderen hebben als huiswerk meegekregen om verschillende plaatjes, tekeningen etc. te zoeken die wij vervolgens in de piramide kunnen plakken. Aankomende donderdag leveren de kinderen hun verslag in het klad in. Daarna zullen wij de verslagen na gaan kijken en verbeteren. Ze hebben dan tot dinsdag de tijd om hun versie in te leveren.

Over de warmte gesproken.. het wordt hier steeds warmer! De kinderen klagen er nu ook over op school dus dat zegt wel iets. Vanmiddag hadden de kinderen gym in de warmte! De kinderen krijgen gym op het schoolplein. Ondanks dat het zo warm waren de kinderen super fanatiek aan het spelen.

Toen wij terugliepen van stage werd er achter ons geroepen: “heey Sexy”. Toen wij ons omdraaide zagen wij dat het een jongentje was in de leeftijd 11/12 haha wij kwamen niet meer bij van het lachen en liepen vrolijk door!

Maandag en dinsdag zijn onze huiswerk dagen. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik nog niets aan school heb gedaan vandaag! Ik heb van mijn mentor de stelopdrachten mee gekregen om deze na te kijken en een cijfer te geven! Ik ben benieuwd hoe de verhalen zijn en hoe zij reageert op de cijfers die ik geef aan de kinderen.

Ik heb vandaag ook weer op skype gezeten met opa ,oma en Michel. Het was echt leuk om hun weer even te spreken! Morgen heb ik op skype afgesproken met mijn lieve mama! Na het skypen zullen wij onze spullen pakken en naar het eerste de beste strand gaan rijden om hier gigantisch bruin te worden! Op dit moment is mijn bruinstatus: moeder komt uit Congo vader uit Nederland. Wij gaan natuurlijk voor de bruinstatus: moeder komt uit Congo en vader komt uit Congo.

Owja we hebben hier trouwens ook nog maar 5 vrijdagen! De vrijdagen zijn hier juist het leukste haha. Wij verheugen ons nu al weer op aanstaande vrijdag haha!

Bianca kwam trouwens ook nog met het idee om te gaan Hiken. Dit is een moeilijk woord voor bergbeklimmen. Wij zijn van plan om dit of aankomend weekend te gaan doen of het weekend voordat de vader van Melinda komt. Ja mensen vanaf aankomende maandag is het over met de pret haha dan moeten wij ons aanpassen en het hele eiland laten zien ! Maar dit doen wij natuurlijk met veel liefde en plezier ! Onze planning voor vrijdag is: De forten bezoeken (fort Amsterdam en fort Louis) en om de plantages van de WIC te bezoeken. Ik heb er nu al weer zin in!

Vandaag realiseerde ik mij dat Michel al over 5 dagen komt! Ik ben nu dus druk bezig om een lijstje te maken wat hij allemaal mee moet nemen. Dus mama het komt uiteindelijk op jou neer haha.
Ik wil namelijk graag OUDE kaas, knakworstjes, wasmiddel, drop, dropfruitduo’s, peppermunt, kauwgom en nog veeeel meer lekkere dingen!

Morgen kunnen wij 1 uurtje langer blijven liggen. Wij zullen namelijk morgen de ZMOK klassen bezoeken. Ik heb er echt super veel zin in en ben benieuwd hoe zij hier met zorgleerlingen omgaan.

Nou lieve allemaal dit was het dan al weer voor vandaag!

Heeeeeeeel veeeeel kusjes xxxx

• 21 Maart 2012 - 08:02

OMA&OPA:

Moge LAURA,

Het is weer een leuk verhaal er zijn toch wel een veel leuke op het eiland en jullie vermaken je wel.
    Het was leuk je gisteren weer even live te zien op skype.maar we begrijpen het wel dat het veel tijd vreet als je met iedereen elke dag moet skypen.Het is hier nu ook prachtig weer en gaan direct boodschappen doen.Nu liefje tot de volgende keer liefs van ons.O&OXXXXX

• 21 Maart 2012 - 08:16

Oma:

lieve Laura als ik je verslag zo lees kan die arma Michel geen kleren meenemen alleen maar snoeigoed nou laura dat gaat niet lukken hahaha je bend net aan het afvallen dus dat houden wij zo houden jullie van pannenkoeken met stroop lekker hoor nou dat hoor ik wel van je heel veel liefs van oma xxxxxxxxxxxkus

• 21 Maart 2012 - 08:21

Monique:

Hoi!!!!!
    Wat leuk dat je de kanjer ook daar geintroduceerd hebt! Het werkt hier in de klas nog steeds. Ik heb ook een plaatje van mijn eigen naam gemaakt. Ik ben de laatste tijd vaak kanjer.... Apart he? Leuk om je verhalen te lezen!

• 21 Maart 2012 - 09:18

Margreet:

Hey Laura,

Tja dat Monique steeds vaker de kanjer is dat klopt gewoon helemaal...slijm slijm :)
    Maarre leuk joh dat je de kanjer ook op Sint Maarten geïntroduceerd hebt. Hoe reageerde je stagebegeleidster op het plan? Kende ze het uberhaupt of helemaal niet?
    Grappig om te lezen dat je met de rekenles bezig bent met tabellen. Ik ben daar ook mee bezig met twee van mijn rekengroepjes en ze snapten er tot maandag niets van maar gisteren ging ineens een belletje rinkelen ten teken dat het kwartje was gevallen.
    Lekker joh dat Michel al over een paar nachten komt...wat een hereniging zal dat worden!
    Maar goed over warmte gesproken hier begint het gelukkig ook wat warmer te worden en als het even mee zit duik ik straks nog even het balkon op met een boek...
    Laura tot een volgende reactie. Ik geniet nog elke dag van je verhalen!

Oant moan!

• 21 Maart 2012 - 10:01

De Allerliefste ....:

Hey Lula,

Het was weer heel leuk om je verhaal te lezen. Je doet wel hele leuke dingen met de kids daar. Is je mentor ook tevreden over de dingen die je met de kinderen doet?

Dank je wel voor je (prive)mailtje, natuurlijk heb ik direct teruggemaild.

Smeer je wel goed in he, als je in de zon gaat liggen bakken en braden. Je hebt er niets aan als het te snel gaat.

Ik zal alle dingen voor je verzamelen en dit aan Michel meegeven.

Moet je ook nog extra kleding hebben? Michel moet zijn kleren maar thuis laten en 2 weken in zijn geboortekostuum lopen :).

Dag schat.

LY X

• 21 Maart 2012 - 10:19

Papsekee:

Lieve Laura,
    het was weer een buitengewoon genoegen je verslag te lezen. Ik bedacht mij eigenlijk hoe het zit met fietsen daar? Kunnen jullie geen fiets regelen? Is ook milieuvriendelijker en je beweegt! Prachtig hoe je de dagelijkse praktijk beschrijft in de klas. Die kanjer is echt iets vanuit het so. Je maakt kinderen bewust van het feit dat ze zich kunnen onderscheiden. Dat is voor hen bijzonder. Goed dat je dan uiteindelijk een leerling kiest die dat niet verwacht. Het is zo makkelijk de haantjes en kippetjes er uit te pakken. Goed gedaan Lau! Ik ben nu wel bijzonder geinteresseerd in die vragenmuur hoor! Wanneer komt de foto? Maak er ook gelijk 1 van die piramide. Dan weten we ook hoe het zit met de knutselkwaliteit van jou.
    Mooi dat jullie plannen maken voor de vrije tijd. Zo langzamerhand zullen jullie toch een beeld krijgen van het eiland en zijn bijzonderheden. Huiswerk nakijken of werk nakijken is inspannend maar het geeft je inzicht over de norm die je aan het werk van kinderen moet stellen.
    Het is hier weer prachtig weer! Ik ga vanmiddag met Barry naar een TL Platform in Amersfoort.
    Vanavond lekker thuis.
    Nou meissie, werk ze voor straks en droom zacht van tabellen, jongetjes die ohhh sexy roepen en vooral knakworsten!!
    Have fun,
    xxxxx papsekee