Druk, druk, druk - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Laura Iwema - WaarBenJij.nu Druk, druk, druk - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Laura Iwema - WaarBenJij.nu

Druk, druk, druk

Door: Lauraiwema

Blijf op de hoogte en volg Laura

19 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam

Lieve allemaal,

Het spijt mij dat ik gister geen reisverslag heb geplaatst. Wij waren gisteren namelijk laat van het strand terug. Na het strand hebben wij even snel gegeten en zijn daarna naar een pool party geweest. Wij waren van plan om ons verslag daarna nog te typen, maar vanwege de tijd zijn wij maar lekker naar bed gegaan. Julie krijgen dus een verslag van vrijdagavond + twee hele leuke dagen! Dus papa ga er maar lekker voor zitten.

Vrijdagavond hadden wij weer afgesproken met Tessa en Serena. De meiden zouden met ons meegaan naar de Soggy Dollar Bar. Om 22.00 hadden wij met de meiden afgesproken. Om 22.00 stonden wij keurig bij de supermarkt te wachten op de meiden. Om 22.10 nog geen meiden.. om 22.20 nog geen meiden.. om half 11 zijn wij maar weer terug naar huis gegaan. Wij waren bang dat er iets gebeurt zou zijn met hun auto.. Wij zouden even kijken of Facebook of zij misschien een berichtje hadden achtergelaten. De meiden zouden namelijk eerst nog even meegaan met ons om te kijken hoe wij erbij zitten. Eenmaal thuis pakten wij allemaal onze laptop om Facebook op te starten totdat Bianca keihard ging gillen. Ze had een “muis” gezien… Deze muis bleek uiteindelijk een rat te zijn want dan ding was zo enorm groot ik denk wel 30 cm. Ik heb snel mevrouw Rovelet geroepen om te kijken of zij ons ook kon helpen. Ik had namelijk geen zin om het alleen op te knappen want de meiden waren al snel gevlucht naar de andere kamer haha. Mevrouw Rovelet scheet ook alle kleuren van de regenboog. Dat was balen nu moest ik het oplossen. Snel naar het washok om een bezem te halen om hem weg te jagen. Hij klom steeds tegen de hor. Mevrouw Rovelet heeft vervolgens de horren weggehaald bij de ramen. Wij hebben daarna alle ramen opgezet en hem geprobeerd op te jagen. Hij kroop steeds onder de bedden van Melinda en Bianca. Uiteindelijk heb ik het bed een aantal keer hevig bewogen, maar helaas geen resultaat.. Wij waren hem kwijt. Mm wij gingen ook niet eerder weg voordat wij hem te pakken hadden. Ik ben op de grond gaan liggen om te kijken waar hij was. Ondertussen waren de meiden erbij komen staan (wel achter een muurtje van de horren). Ik denk dat zij waren gekomen, omdat ik in deze 10 minuten nog nooit zoveel gevloekt, gestampt, zweet kwijt geraakt was en mij zoveel keer aan van alles gestoten had. En daar kwam hij ineens weer tevoorschijn. Hij rende direct naar het raam.. Ik ben er als een gek achteraan gerend met mijn bezem om hem uit de kamer te krijgen! Gelukkig het was gelukt hij was uit het raam geklommen. Wij hebben vervolgens een klein vreugde dansje gedaan om vervolgens alles schoon te maken en de ramen als een gek dicht te doen. Bij het terugzetten van de horren kwamen wij erachter dat hij een gat in de hor had gebeten.. mm conclusie wij doen de ramen niet meer open hier. Na alles schoon te hebben gemaakt hadden wij ook ondertussen bericht gekregen van de meiden dat zij in slaap gevallen waren en nu naar de bar kwamen. Uiteindelijk zaten wij om kwart voor 12 in de auto om toch nog even te stappen. En dan was ik ook nog eens de BOB haha wat een avond.. Maarja ik was wel de held van de avond!

Het uitgaan in de Bar was weer helmaal geslaagd en gezellig. Ik moet zeggen dat ik de rapmuziek al begin te waarderen. Wij hebben onze moves weer goed kunnen oefenen op de dansvloer. Aan het einde van de avond kwam er een jongen naar ons toe om ons uit te nodigen voor een Pool Party bij hun thuis! Echt super leuk.

Zaterdag 17 maart

Voor vandaag hadden wij ook weer een hele planning. Wij wilden namelijk naar de Franse kant. Eerst zijn wij naar Grand Case geweest om daar te kijken naar het strand en het stadje zelf. Grand Case staat bekent om de vele restaurants en het smalle strand met het rustige water. Wij vonden het strand maar niets en zijn na 10 minuten weer omgedraaid en weer terug naar de auto gelopen. Ik moet wel toegegeven dat het water wel heel helder was. Onze volgende stop was op Friar’s Bay Beach. Dit was een prachtig strand. Er waren niet zo heel veel mensen en het water was heerlijk rustig. Hier hebben wij heerlijk een aantal uur doorgebracht. Rond 4 uur besloten wij om nog even naar Marigot te gaan om daar nog even een kijkje te nemen. Marigot is de hoofdstad van het Franse gedeelte van St. Maarten. Wij hebben daar door straten gelopen en Bianca en ik zijn zelf nog geslaagd voor een zwart jurkje! Ja in Marigot kan je goed shoppen.. Je moet alleen wel een bankrekening hebben van hier tot Tokio. Ik dacht Philipsburg veel dure winkels had, maar Marigot had echt alle PC winkels.. Wij begrijpen nog steeds niet goed waaom deze winkels hier zitten.. Misschien vanwege de Cruiseschepen ofzo? Vrijdagavond waren wij dus uitgenodigd voor een Pool Party in Pointe Blanche (dit is ongeveer 15 min rijden). Het begon om 8 uur.. wij moesten nog eten, douchen, omkleden en je kent het wel.. uiteindelijk waren wij er rond 9 uur! Dat hebben wij nog redelijk snel gedaan. Wij hebben een super gezellige avond gehad en weer veel nieuwe mensen ontmoet die hier stagelopen voor een bepaalde periode. Sommige voor 3 maanden, andere voor 4 en sommige voor een half jaar. Het viel ons ook op dat iedereen betaald krijgt voor zijn stage.. mm toch het verkeerde beroep gekozen??! Na een super gezellige avond te hebben gehad zijn wij om half 2 weer richting huis gegaan. Dit is dus eigenlijk de reden geweest waarom wij alle drie gister geen verslag meer geschreven hadden. De volgende ochtend moesten wij wel weer fris en fruitig achter de computer zitten om te skypen met iedereen.

Zondag 18 maart

Het was vanmorgen erg vroeg.. Om half 9 waren wij al klaar wakker en druk bezig met opruimen, schoonmaken etc. Wij hadden pas om half 11 en 11 uur afgesproken op skype, omdat wij geen zin hadden om te wachten hebben wij onze afspraken verplaatst naar een eerder tijdstip. Het eerste wat ik van mijn vader te horen kreeg was dat er geen verslag opstond en of het verslag er nog wel kwam.. wat een liefje is het ook haha. Mijn vader stelt mij allemaal vragen en ik ga vervolgens op onderzoek uit. Hij wilde bijvoorbeeld weten of er nog sporen van de Heineken ontvoering op het eiland te zien zijn.. Deze zijn er niet.. Ze werden op 13 februari 1986 overgebracht naar Guadeloupe. In het vliegtuig bleek dat ze in Guadeloupe zouden moeten overstappen op een vliegtuig naar het Nederlandse deel van Sint Maarten. Ze protesteerden hiertegen, waarna ze naar Saint-Barthélemy overgebracht werden. De bevolking was echter fel tegen het daar "dumpen" van criminelen, waardoor ze daar niet veilig waren. Vervolgens werden ze naar het Franse deel van Sint-Maarten overgebracht, maar daar waren dezelfde problemen. 's Nachts moesten ze aan boord gaan van een schip dat met gedoofde lichten naar het onbewoonde eilandje Tintamarre voer (waarbij journalist Peter R. de Vries ook meeging), waar ze nog even op het schip konden slapen en daarna aan wal gaan, waar ze per helicopter werden opgehaald. Ze werden teruggebracht naar Guadeloupe, maar daar waren ook weer dezelfde problemen. Nou pap ben je weer een beetje blij.. .

Na het skypen en het ontbijt zijn wij richting Maho Beach gereden. Dit is de plaats waar de vliegtuigen landen.. de vliegtuigen landen nog net niet op het strand. Op zondag is dit een drukke plaats waar alle toeristen heenkomen om een foto of filmpje te maken van een vliegtuig dat gaat landen of opstijgen. Wanneer er een vliegtuig de lucht in gaat dan zie je dat iedereen die ervoor staat compleet gezandstraald wordt. Je ziet ook handdoeken en andere dingen in het water vliegen. Het is heel apart om dit van dichtbij te zien. Na ongeveer een uurtje in de brandende zon te hebben gestaan hebben wij maar besloten om naar Mullet Bay te gaan. Dit is een ander super mooi strand. Op dit strand mag je niet doordeweeks komen en het is een verzamelplaats van criminelen ofzo haha. Helaas er was geen plek meer dus moesten wij opzoek gaan naar een ander stand (keus genoeg met 37 stranden). Het was inmiddels al half 3. Wij zijn toen naar Simpson Bay gereden om daar op het strand te liggen. Hier was ook geen parkeerplaats meer.. mm balen.. Toen wij terug reden zag Bianca dat het KLM vliegtuig op het punt stond om te vertrekken. Melinda wilde dit graag filmen en de meiden zijn vervolgens samen naar het hek gelopen om te kijken naar het vliegtuig. Het maakt wel een herrie, maar het was wel indrukwekkend om te kijken hoe het vliegtuig opsteeg op een steenworp afstand. Wij hebben de auto uiteindelijk in een zijstraatje geparkeerd en hebben nog even heerlijk op het strand gelegen. Na ongeveer anderhalf uur zijn wij weer vertrokken naar huis om ons mentaal voor te bereiden op het vroege opstaan . Bianca heeft vanavond heerlijk voor ons gekookt.. Sla, aardappeltjes, kip en de soep van gister. Een nadeel heeft het wel wanneer Bianca kookt.. Er staat mij en Melinda iedere keer een gigantische afwas te wachten haha.

Nou ik ga maar eens de lessen voor morgen bekijken en dan lekker gaan slapen! Het was weer een geweldig weekend! Op naar het volgende weekend.. dit keer zonder ratten..

Heel veel liefs xxx

• 19 Maart 2012 - 06:05

Margreet:

Goedemorgen Laura,

Wat een rat van een rat zeg dat hij jullie de stuipen op het lijf jaagt. Brrrr ik moet er niet aan denken dat ik zo'n illegale kamergenoot zou krijgen. Maar je hebt je helfhaftig gedragen!
    Wat een indrukwekkende foto's heb je gemaakt van de vliegtuigen die zo laag over vliegen. Ik denk niet dat ik relaxed op het strand zou liggen wanneer ik zo'n gevaarte boven me zie vliegen. Maar het is wel heel indrukwekkend om te zien!
    Je hebt er verder weer een mooi verslag van gemaakt. Het blijft leuk om jullie avonturen te lezen. Het zal dan ook wennen worden wanneer jullie weer terug in Nederland zijn maar gelukkig duurt dat nog eventjes!!
    Meis geniet van de dag van vandaag en tot de volgende reactie....

groetjes Margreet

• 19 Maart 2012 - 07:11

Papsekee:

Lieve Laura,
    wat een bijzondere foto van dat vliegtuig boven het strand. Het lijkt net een montage! Dat die mensen dat prettig vinden, zo op het strand. Ik kan mij voorstellen dat je zo gezandstraald wordt. Ik houd het toch maar op de mooie natuurfoto's. Dat verhaal van die rat is toch weer een echt St Maarten verhaal. Heeft mevrouw Rovelet er geen last van? Misschien laten jullie chips liggen in de kamer of ander snoepgoed....
    Weer een mooie korte stageweek voor de boeg. Dat is wel lekker luxe. Wij hebben gisteren weer gekookt in het verpleegtehuis van opa en oma. Was weer geslaagd. Er waren dit keer acht oudjes. 1 nieuwe meneer en de rest bekend. Daarna hebben we getracht oma en opa te laten zien hoe het werkt met jouw reisverslagen. Hoop dat ze er nu ook wat van mee krijgen. Hebben ze daar ook bejaardenhuizen eigenlijk? Zal wel voor de zeer gefortuneerde inwoners zijn. de arme kant zit vast bij de kinderen.
    Nou meissie, ik zit al weer op mijn werk. Ga er vol tegen aan. Heb het erg druk.
    Droom zacht van ratten, afwas en een vliegtuig dat op je landt....
    Heb een fijne week,
    xxxxxpapsekee

• 19 Maart 2012 - 07:40

Oma:

lieve Laura jij bent zeker de held ik vind het heel moedig van je ik had het je niet na gedaan ze mogen wel blij zijn met jou wij hebben een druk weekend gehad maar wel gezellig nu ga ik weer sporten en begind de week weer normaal tenminste eventjes nou lievert ik ga me aan kleden tot schrijfs maar weer liefs oma hou van je xxxxxxx

• 19 Maart 2012 - 07:54

OPA/OMA:

Moge LAURA,
    Het was zeker een heftig weekend,je moet wel oppassen met je ratten aktie dat je niet gebeten wordt want de bekken van die beesten zitten vol bacterie onder andere de ziekte van wijl heel gevaarlijk dus ratten vanger van hamelen let op.
    Zoals je weet hebben wij ook een druk weekend gehad,toch hebben wij toen wij thuis kwamen gisteravond snel gekeken of er een verslag was de teleurstelling wasgroot maar wel begrijpelijk dat het er niet van gekomen is.Nu schatje ik ga eindigen de groetjes van ons. OMA&OPAXXX
    Ps club F heeft met 2-0gewonnen

• 19 Maart 2012 - 08:12

Yvonne :

Laura, bedankt dat je zo'n geweldige heldendaad hebt verricht met die rat. Als de dames jou toch niet mee hadden!!

Thuis zeg ik ook altijd dat Bianca al moet starten met afwassen tijdens het koken, maar ik merk het al, dit gebeurt nog steeds niet. Maar het eten was lekker en daar gaat het uiteindelijk om.

Een fijne stageweek!

Liefs, Yvonne

• 19 Maart 2012 - 08:25

Mama:

Lieverd,

Ik ben nu op mijn werk en ik zal je vanavond terugmailen als ik terug ben van opa en oma.

Ik wens jullie een hele fijne dag toe.

Da schatje.

LY XXX

• 19 Maart 2012 - 10:37

Astrid:

Aan de heldhafige held en rattenvangen van St. Maarten.

Wat moedig van jou, je bent een stoere meid met ballen dat je die rat durft weg te jagen, zonder jou hadden Melinda en Bianca waarschijnlijk bij mevr Rovelet ingetrokken. hahaha

Leuk weekend gehad zo te lezen, veel strand, uitgaan, winkelen , jurkje gescoord. Nou volgens mij vermaken jullie je uitstekend.

Hier is de lente aangebroken en staat de zon hoog aan de hemel. Dus wij zien nu ook weer eens wat zon.

Veel succes op je stage, en de groetjes van Astrid

• 19 Maart 2012 - 11:03

Jolanda:

Heee fluitekruitje,

Geweldig hoor die flora en fauna op het eiland. Denk je alles gehad te hebben komt er een rat op visite! We hebben ons een voorstelling gemaakt van deze bezemaktie en dat was al geweldig.
    Ja, het weekend zit er weer op maar er volgen er nog genoeg.
    De foto van het vliegtuig is inderdaad bizar te noemen. We hebben er wel eens vaker foto's van gezien maar deze is dan toch wel weer bijzonder. Gelukkig hebben jullie volop keus als het om stranden gaat dus dat komt wel goed.
    Fijne week en een dikke kus van ons