James Bond?! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Laura Iwema - WaarBenJij.nu James Bond?! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Laura Iwema - WaarBenJij.nu

James Bond?!

Door: Lauraiwema

Blijf op de hoogte en volg Laura

11 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam

Lieve allemaal,

Gisteravond zijn wij om half 11 richting Simspon Bay gegaan, om daar te gaan stappen. Via de mentor van Bianca hadden wij gehoord, dat wij naar de “Soggie Dollar Bar” moesten gaan. Natuurlijk vonden wij het niet in 1 keer.. Na het gevraagd te hebben aan een man, bleek dat wij er al 10 keer langs gelopen waren.. De bar lag midden in de haven! Om de bar heen lagen de mooiste en duurste schepen.. Dit was echt indrukwekkend om te zien. Melinda was de BOB dus Bianc en ik konden er tegenaan.. Na een vet vies wijntje achter de kiezen te hebben, zijn wij overgestapt op barcardi Razz met Sprite (nog nooit van gehoord, maar het was echt heeeerlijk). Op een gegeven moment besloten Bianc en ik om even onze “negerinnendans ” te doen.. En tadaaa 3 Antilliaanse jongen die met ons kwamen praten. Ze waren erg aardig, maar toen ze hoorden dat Melin en ik bezet waren liepen ze snel weg.. Later op de avond kwam er nog een jongen naar ons toe. De jongen kwam uit de UK en werkte hier op een boot. Vandaag zou hij in de avond weggaan. Hij vertelde ons dat hij zondag wel thuis moest zijn, want hij had een rol in de nieuwe James Bond film! Haha deze truc kende wij nog niet.. Ook vertelde deze jongen ons dat hij in de laatste 2 Harry Potter films zat.. als stuntman. Wij moesten keihard lachen, maar gingen er wel steeds op in. Bianca trekt trouwens allemaal jongens uit Zuid-Afrika aan. De jongen uit Engeland ging ons na een tijdje wel vervelen. Op dat moment kwam net de Antilliaan van Bianca aan die hij redde via een dansje.. Na een tijdje kwamen wij ook in contact met Nederlandse mensen. Zij bleven hier 5 maanden i.v.m. stage. Ze vroegen of wij meegingen naar Bliss (een super hippe tent verderop). Wij gingen mee en eenmaal daar bleek het maar een dooie boel te zijn! Misschien kwam dat ook wel, omdat het ondertussen half 4 was. Bliss heeft een zwembad en kijkt uit over de zee! Het zag er allemaal vet leuk uit. Rond half 5 zijn wij naar huis gegaan en om 4.47 lagen wij in ons heerlijke bedje!

Vanmorgen heb ik nog even op skype gezeten met Lynn en mijn moeder. Het was leuk om beide weer te spreken! Lynn zag er alleen wel bruiner uit dan ik.. Dus heb ik vandaag maar extra aan mijn kleurtje gewerkt.

Wij zijn echt superrrrrrrrrrrhelden! Wij horen een lintje te verdienen haha! De tuinman van Mevrouw Rovelet kwam met het bericht dat bij er bij de vuilniscontainer een hondje lag in een plasticzak! In eerste instantie begrepen wij niet zo goed dat hij het niet had meegenomen. Wij vonden dit zo erg dat wij direct met de auto daarheen gereden zijn. De tuinman was een beetje bang i.v.m. de ziektes die de hond kon hebben. Ja en? Wij ook.. Eenmaal daaraan gekomen bleek dat de hond nog steeds in leven was! Wij durfden alle 3 niet de zak open te maken, dus vroegen wij het aan de tuinman die nog steeds in zijn broek scheet. Hij weigerde en liep een stukje weg.. Bianca maakte een gaatje en al snel bleek dat er twee zakken om het beestje heen zaten.. In de truck heb ik de tweede zak voor een gedeelte opengemaakt en iets overheen gelegd, omdat ik het eigenlijk niet wilde zien. Eenmaal bij het huis aangekomen heeft Mevrouw Rovelet de zak open gemaakt en het beestje eruit gehaald! Zijn achterpootjes waren gebroken.. Het was nog een jong diertje! De dierenarts is niet aanwezig op zaterdag en de dierenambulance had het antwoordapparaat aanstaan! Mevrouw Rovelet heeft besloten het beestje tot maandag te houden en dan af te geven bij de dierenarts.. Daarna zijn wij maar snel gaan douchen, kleren schoongemaakt en slippers schoongemaakt.. Wauw dit was echt heftig! Wat wij wel weten is dat het hondje nu in goede handen is! Wij hebben het hondje de naam “vondeling”gegeven. Iedereen op St. Maarten wil huisdieren, maar als er wat mee gebeurt dan kost het weer allemaal geld en dat hebben de mensen er ook niet voor over, dus doen ze het maar op deze manier..

Na deze bizarre gebeurtenis hebben wij toch besloten om naar het strand te gaan. Wij zijn naar Mullet Bay geweest. Dit was ook een fantastisch strand en het water was hier nog blauwer dan op Simpson Bay. Na ongeveer een uurtje te hebben gelegen op dit strand besloten wij om toch naar Simpson Bay te gaan. Wij hebben heerlijk op een bedje gelegen en genoten van het mooie uitzicht en heerlijke broodjes met tapenade gegeten.

Vanavond hebben wij gekookt voor mevrouw Rovelet. Wij hebben wraps gemaakt. Het was erg lekker. Mevrouw Rovelet heeft voor het toetje gezorgd.. Fruitsalade (banaan, papaya, sinasappel, besjes en carambole) dit was erg lekker!

Vanavond gaan wij weer stappen! Dit keer gaan wij in een keer naar Bliss. Morgen gaan wij niet naar de kerk! Pap je kan trots op mij zijn, want morgen gaan wij namelijk aan school werken! Morgenavond gaan wij uit eten, vanwege mijn verjaardag! Het is wel heel erg apart om dit hier te vieren en niet thuis… Morgen gaan wij lekker naar het strand, bitterballen eten, cocktails drinken en genieten van mijn “verjaardag”. Wij hebben gekozen om mijn verjaardag morgen te vieren, omdat wij maandag naar stage gaan en het daarna te druk hebben met van alles! Maar natuurlijk gaan de meiden maandag voor mij zingen op hun allerrrrrrrrrrr mooist.

Dit is dus mijn laatste zaterdag als 21 jarig meisje..

Nou toedeloe

Xx Laura

• 11 Maart 2012 - 06:53

OMA&OPA:

Moge LAURA,
    Het was weer een spannend verhaal we genieten er elke dag weer van.Misschien kunnen jullie voor dierenarts studeren.Zo te lezen zijn de gekste dingen normaal een hond in een zak hoor je niet vaak wel een kat in de zak maar dat is weer wat anders.We zijn gisteren naar wervershoof geweeest zoals je weet het was een hele leuke voorstelling met leuke rollen COL was verkleed als man het was een dubbelrol uiteindelijk kwam de aap iut de mouw ik bedoel de (vrouw)uiteraard.We zijn vroeg opgestaan want OMA gaat om half negen weg naar Den Haag dat is de reden dat ik nu lekker vroeg ben om op jou te reageren.Nu LAURA dat is het wel weer voor vandaag,wij wensen je nog heel veel cocktails.Veel liefs van ons.XXX HIer in nederland noemen wij jullie feestbeesten of bar tijgers Ha ha ha

• 11 Maart 2012 - 07:10

PeterG:

Hoi Laura, ik zal maar niet zo uitkijken naar de "toonvastheid" van Melinda, daar kan ik alleen over oordelen, het heeft iets weg van het geluid dat je op de 1e maandag van de maand hoort..maar ze zal het met volle overgave doen en daar gaat het ook om....denk dat ze haar zangtalent van d'r vader heeft meegekregen.. ;-) Tja het verhaal van Vondeling wat jullie drieën hebben geschreven is erg triest...je gunt bijna hetzelfde voor degene die dit op zijn geweten heeft...dus ook even in een plastic zak zonder eten of drinken en weinig lucht om te laten ervaren hoe het is...Nou..ben benieuwd wat je voor eetgelegenheid gaat kiezen...Heb Melinda al bang gemaakt dat jij misschien wel voor Mc Donald gaat kiezen hihihi. Gelukkig is er Skype uitgevonden zodat je ouders en iedereen die je liefhebt voor jou een verjaardagsliedje kunnen gaan zingen...! (voor de ouders/fam./vrienden: zing een mooi verjaardagsliedje voor Laura!) Ik ga via de telefoon van Melinda samen met wie ik nog meer kan werven voor jou zingen!! (ja als de 1e maandag v/d maand hihi) Gr Peter

• 11 Maart 2012 - 08:35

Frank:

Hoop niet dat jullie in een orkaan belanden. Wat een goede daad hebben jullie verricht! Ik wens je vast een goede stageweek, groet aan allen

• 11 Maart 2012 - 09:40

Papsekee:

Lieve Lau,
    wat een zielig gedoe met dat hondje! Eigenlijk ongelooflijk dat mensen dat met dieren doen. Mevrouw Rovelet verdient toch ook een standbeeld dat zij dat zo oppakt. Inderdaad bijzonder dat je je verjaardag daar viert. Kunnen we vanavond om 12 uur je al toezingen want dan ben je hier al jarig. Eigenaardig dat tijdverschil. Het stappen geeft jullie veel afleiding en je krijgt natuurlijk heel veel verschillende ( niet wisselende..) contacten. Die smoes van James Bond en de stuntman van Harry Potter is toch wel grappig. Als je zijn naam weet kun je even googelen. Het is hier nu een bijzonder mooie lentedag. Michel komt zo ontbijten. Frank is toch maar weer gaan stappen voor de verandering en was om tien voor 5 thuis. Nou Lau heel veel plezier voor straks en geniet van je laatste dag in je 22e levensjaar ( je begint straks aan je 23e). Droom zacht van angstige tuinlieden en Antilliaanse dansen....
    xxxxx papsekee

• 11 Maart 2012 - 10:55

Mama:

Goedemorgen schatje,

Wat zijn jullie toch een helden en dat hebben jullie echt heel goed gedaan. Waarschijnlijk was dat arme beestje gestikt en daar moet je toch niet aandenken. Jullie verdienen idd een lintje.

Wat een geweldig verhaal weer over de James Bond; leuk hoor! Het is wel een orgineel verhaal om een meisje of 3 te versieren :). Gelukkig hebben jullie deze versiertrucjes door.

Weet je al waar jullie gaan eten vanavond? Is het misschien leuk om mevr. Rovelet mee te nemen?

Het is hier nu mooi weer. Frank komt net naar beneden na een nacht doorhalen in het uitgaansleven van Almere; de held wil gaan harlopen :)

Michel zou hier komen ontbijten, maar die heeft net gebeld dat hij weer met pech bij Bunnink staat.

Nou schatje, heel veel plezier vandaag.
    Ik hoop dat het bij jullie ook mooi weer is.

LY X

• 11 Maart 2012 - 11:14

Jolanda:

Hoi schetebeetje,

Wat een avonturen weer!
    Ook zo zielig voor dat hondje maar gelukkig dat jullie er zijn, nu maar hopen op een happy end.
    Ja, het stappen is ook een feest natuurlijk veel buiten en cocktails horen daar zeker bij. Dit wordt natuurlijk een verjaardag om nooit te vergeten. Veel plezier vast en maak er een feest van vanavond!

Dikke kus van ons

• 11 Maart 2012 - 11:22

Mama:

PS: Geniet nog maar even van je 21 jaar gevoel :)

X

• 11 Maart 2012 - 12:45

Margreet:

Een hele goedemiddag op deze oudjaarsddag.
    Met het zonnetje in mijn nek heb ik met plezier je blog gelezen.
    Wat een versiertruc zeg...daar kunnen de jongens hier nog wat van leren hahahaha...maar ik kon er destijds ook wat van, want ik antwoorde altijd steevast dat ik bij GTST werkte als men mij vroeg waar men mij toch van kende.
    Maar wat een zielig verhaal van dat hondje zeg...ik kan daar echt boos om worden. Fijn dat mevr Rovelet er zo goed mee om gaat. Jullie hebben wat dat betreft echt geboft met jullie "hospita".
    Laura ik wens je heel veel plezier tijdens je oudjaarsavond! Maak er een gezellige avond van!
    groetjes Margreet

• 11 Maart 2012 - 15:47

OPA:

De tekst van FRANK wordt je niet vrolijk van,ik denk dat hij nog een beetje sliep hij was ook vroeg thuis.
    Maarja je bent jong en je wilt wat.
    DOEIII

• 11 Maart 2012 - 17:12

Corina:

hahah! :) Leuk hoor, zo`n James Bond jongen...

Wel sneu voor Bianca, dat die jongens weg lopen omdat Melin en jij bezet zijn,.. ;) hihi!

Ik heb hier heerlijk weekend gehad :) Gisteravond naar Karin Bloemen geweest.. was echt leuk! Heel erg gelachen en wat een jurken heeft ze!

Binnenkort maar een keertje skypen? HEb je al wel gevonden via skype..

x

• 11 Maart 2012 - 21:24

Loes:

Hoi Laura,

Hé jasses, wat zielig voor zo'n arm hondje dat met gebroken pootjes in twee dichte plastic zakken zat gestopt! Ik word er naar van als ik het lees. Ik hoop dat de dierenarts nog iets voor het hondje kan betekenen. Jullie hospita lijkt mij een vrouw die haar hart op de juiste plaats heeft zitten, als ze ook dit hondje wil verzorgen.
    Ik heb enorm gelachen om al die versiertrucs die de mannen/jongens uithalen bij jullie. Gelukkig zijn jullie niet snel onder de indruk van hun sterke verhalen.
    Hier was het eindelijk eens een mooie zonnige dag en ik ben er dan ook op uitgetrokken met mijn fototoestel. Neem jij ook je fototoestel overal mee naar toe, of maak je veel foto's met je mobiel?
    Je zal je komende verjaardag niet snel vergeten, want het wordt natuurlijk een heel andere verjaardag die je ooit hebt gehad en die er ooit nog zal komen. Maar als je nieuwe levensjaar net zo zonnig wordt, als dat je nu meemaakt op het eiland, dan ziet het er goed voor je uit! O ja, ik moest van Ingrid je schrijven dat ze je een verjaarsdagkaart heeft opgestuurd, (ik wist niet het adres) en ze hoopt dat de kaart aankomt. Je weet het natuurlijk nooit met de post hier.

Groetjes van Loes