Saint Tropez? - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Laura Iwema - WaarBenJij.nu Saint Tropez? - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Laura Iwema - WaarBenJij.nu

Saint Tropez?

Door: Lauraiwema

Blijf op de hoogte en volg Laura

10 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam

Haaai Allemaal,

Vandaag was onze eerste dag van het weekend. Heerlijk uitslapen.. Dus niet.. het lukt niet meer.. om half 9 waren wij alweer wakker en zaten wij alweer met onze laptop op schoot! Van diverse bronnen hadden wij vernomen dat het de aankomende week slecht weer zou worden. Toen wij vanmorgen de deur open deden scheen tot onze verbazing de zon! Het was heerlijk warm.. Planning: STRAND. Na ons ontbijt zijn wij begonnen met wassen en schoonmaken.. Ook Melinda was van de partij (voor de eerste keer in twee weken haha) . De was is hier serieus binnen 1 uurtje droog! Tussendoor zijn wij ook nog even naar de supermarkt gegaan om boodschappen te doen.

Het boodschappen doen is ons steeds vies tegengevallen. Het is hier zo duur om boodschappen te doen, dat wij hebben besloten om het roer om te gooien.. Wij gaan vanaf volgende week proberen om met 20 dollar per dag te doen in plaats van: Pakken wat je pakken kan. Ik hoop dat het ons gaat lukken.

Tijdens de lunch vertelde Mevrouw Rovelet het een en ander over de voorzieningen hier op het eiland St. Maarten en over de orkanen die hier ook kunnen voorkomen. Op St maarten MOET je met 60 jaar met pensioen… Het pensioen is hier 500 gulden per maand. Wanneer zij 65 wordt, krijgt geld vanuit Nederland, omdat zij daar ook gewerkt heeft. De mensen hier willen van alles, maar kunnen zich weinig veroorloven.. Sommige mensen hebben hier 3 leningen en kunnen ook maar net rondkomen.. Zij vertelde dat het voor de mensen op dit eiland financieel allemaal slecht geregeld is.. Wij hoorden ook al eerder dat zij de boodschappen met Guldens betalen en wanneer zij uitgaan met Dollars betalen, omdat dit goedkoper is voor de mensen.

Daarna kwam het verhaal over de orkaan.. Het verhaal was zeer indrukwekkend en zeer beangstigend.. Daken die eraf worden getrokken, auto’s in puin, spullen die je aan de andere kant van het meer terug vindt en ga zo maar door! Je hoort gillen, maar weet niet of dit de wind, mensen of dieren zijn.. De mensen betalen hier per half jaar 1600 dollar aan orkaanverzekering.. Mevrouw Rovelet is erg openhartig over haar leven hier op St. Maarten en haar verhalen zijn zowel leuk, zielig, apart en vooral heel anders dan in Nederland. Wat ik van Bianca hoorde was dat je tijdens een orkaan in de badkuip moet gaan liggen! Toch weer wat geleerd vandaag.

Na de lunch zijn wij naar Philipsburg gegaan, om daar heerlijk van de zon te genieten. Op dit strand was het een stuk drukker dan op Simpson Bay. Wij hebben tot 4 uur half 5 in de zon gelegen en zijn daarna lekker naar huis gegaan, om te koken en ons te verkleden voor onze stapavond.

Melinda was vandaag aan de beurt om te koken! Zij ging de heerlijke tonijnpasta maken van Bianca. Het is een super simpel recept, maar zo ongelofelijk lekker.. Het is echt grappig om nieuwe recepten van elkaar te proberen en om dit uiteindelijk ook straks in Nederland te maken. Melinda kwam aanzetten met een pannetje waar alles inzat.. Na de pan leeg te hebben gemaakt ( 1 bord per persoon), waren Bianca en ik aan het azen op de lekkere stukjes tonijn in de pan. Nadat Melinda met haar vinger in de pan ging en deze 3 keer aflikte heb ik het volgende maar gezegd: “volgens mij hebben wij nog honger” de meiden begonnen te lachen en beaamde dit. “nou dan gaan wij nu naar de McDonald’s” zei ik.. De meiden begonnen te lachen.. Wij hadden al weer een strakke planning.. Eerst geld pinnen, dan naar het hotel van Mich en Dennis, om 1 nacht te betalen en uiteindelijk door te gaan naar de Mc.. Eenmaal bij de Mc aangekomen te zijn besloten wij toch maar om een menu te nemen.. Vol overgave storten wij ons op ons eten.. De patatjes waren nog wel lekker, maar de hamburger was klef en niet zo als in Nederland… Toen wij eenmaal in de auto zaten kregen wij allemaal last van onze buik en werden wij ook een beetje misselijk! Dit was dus een eenmalige actie haha.

Nu zijn wij druk bezig om ons klaar te maken voor onze eerste stapavond! De stapavonden zijn hier op woensdag en op vrijdag.. Op zaterdag gaan de oude mensen uit volgens Mevrouw Rovelet.

Nou nog een fijne avond/nacht en tot morgen maar weer!

Kusjes Laura

• 10 Maart 2012 - 07:59

OMA&OPA:

MOGE LAURA,
    Ik denk dat het weer bij jullie ook erg afhankelijk is van die tornados die heersen nogal in deze streken het is een bepaald jaargetijde dat deze voorkomen.OMA is met je moeder aan het bellen oma was blij dat zij mamma haar stem weer hoorde.Vanmiddag gaan wij naar wervershoof eerst naar jeroen voetballen kijken daarna toneel van colinda maar dat wist je al.Je foto,s zijn goed overgekomen via wetransfer.Ik ga nu aan de koffie.Groetjes van ons en heel veel liefs OMA&OPAXXXX

• 10 Maart 2012 - 08:31

Oma:

dag lieve schat je hebt weer een leuke brief geschreven dat is het eerste wat wij doen s,morgens heb net mama aan de lijn gehad wat was ik blij om haar stem weer te horen na zo veel dagen dat is zo vreemd dat zij ons wel kon schrijven maar wij haar niet maar nu heb ik haar stem weer gehoord ook mama had heel veel verhalen leuk hoor met jullie gaat ook alles goed he als Melinda moet de volgende keer maar een dubbel porsie maken dan hoeven jullie niet naar M,C of zij moet niet zo lekker koken nou meisie ik ga eindige want ik ga strijken liefs oma en een dikke kus xxxxxxxxxx
    PsDe laatste foto,s zijn ook overgekomen.

• 10 Maart 2012 - 08:57

Papa & Mama:

Lieve schat,

Wat een grappig verhaal heb je weer geschreven. Dat over die orkanen is idd zo want in die omgeving heb je heel veel van dat soort extreme weersituatie's.

Volgens ons hebben zij daar een paar jaar geleden een ongelooflijke orkaan gehad dus de verhalen van Mevr. Rovelet zijn hiet niet onbekend (je kan natuurlijk ook het eea op internet opzoeken).

Hebben jullie al besloten wie er onderop gaat liggen in de badkuip. Ik zou dan toch maar niet teveel bij de Mac gaan eten anders wordt de onderste geplet.

Dat het daar zo duur is, was van te voren bekend. Het is wel verstandig om met een budget te gaan leven en daar niet overheen te gaan door na het eten naar de Mac te gaan :).

De was droogt hier nog niet in een uur, dan moet het hier toch wel 30 graden zijn.

Papa heeft mij vanmorgen van Schiphol gehaald en wij hebben net ontbeten.

De afspraak op Skype kan vanmiddag gewoon doorgaan, want dan kunnen wij even gezellig bijkletsen.

Dag liefje, LY X

Papa & mama

• 10 Maart 2012 - 09:05

PeterG:

Hoi Laura, nog een paar nachtjes slapen en dan voor het eerst(?) jouw verjaardag zo ver vieren...wel vreemd gevoel zeker...ondanks dat je niet meer op deze, nog jonge, leeftijd de dagen aan het tellen bent tot je verjaardag....maar je moet het maar doen met de (bijna) famlie waarmee je zo'n 3 maanden mee opgesloten zit:-) Wat een mijlpaal dat je Melinda aan het werk hebt gekregen!! Zeker de moeite waard om in jouw verslag op te nemen hihihi... Ben benieuwd of jullie drieen niet "verpest" worden door de vervelende vrije tijd, mooie stranden, heerlijke zon en het ontbreken van de stress (portfolio...?) GENIET!! Peter

• 10 Maart 2012 - 09:36

Yvonne Bauer:

Hallo Laura,

Wat is het toch leuk om jullie verslagen te lezen. De essentie is gelijk, maar weer heel anders geformuleerd waardoor het toch weer spannend is om te lezen.

Dat jullie Melinda na 2 weken aan de schoonmaak hebben gekregen is bij deze dus genoteerd.

Leuk hoor die verhalen van Frances te lezen.

Geniet van jullie heerlijke weekend!

Liefs, Yvonne

• 10 Maart 2012 - 10:27

Michel:

Hey Lieverd...

Zo te lezen is het wel een leuke stage!! 4 daagjes werken en 3 dagen vrij:P lekker bij de macdonalds eten, hahaha!! top dat het hotel geregeld is, over twee weekjes kom ik je lekker lastigvallen;) Zijn de boodschappen echt zo duur dan??? volgens mij koop je gewoon teveel lekkere dingen!!! haha, niet met vreemde jongens mee vanavond he:P

Ik mis je liefje...

ciao bella dikke knuffel voor jou..!!

• 10 Maart 2012 - 11:47

Frank:

Shit happens he met die orkanen. Maar luistert ik leen jou gitaar want Milan gaat het me leren.
    Heb je daar trouwens geen euroknallers?

• 10 Maart 2012 - 15:59

Astrid Gooijer:

Indrukwekkend om die verhalen van mevr. Rovelet te lezen en dat je dan weer waardeerd wat je thuis hebt.
    Goed van jullie om een budget in te stellen anders blijft er niets over om nog leuke dingen te gaan ondernemen. veel succes met budgeteren.

Jammer van de mc donald, maar wel beter voor de lijn.

Moesten jullie aanbetalen in het hotel voor de jongens?

Ik hoop dat jullie veel plezier hebben met uitgaan.

Fijne avond., met lekkere coctails.
    Dikke kus Astrid