Laatste dagje vakantie - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Laura Iwema - WaarBenJij.nu Laatste dagje vakantie - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Laura Iwema - WaarBenJij.nu

Laatste dagje vakantie

Door: Lauraiwema

Blijf op de hoogte en volg Laura

05 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam

Hallo allemaal,

Vanmorgen kregen wij heerlijke flensjes van Mevrouw Rovelet. Dit was weer een goed begin van de dag!

Vandaag zijn wij om kwart voor 11 met mevrouw Rovelet naar de kerk geweest. Het was erg spannend om een keer een Katholieke dienst mee te maken. De priester komt uit Amerika en de gehele dienst was dan ook in het Engels. Wij voelden ons een beetje ongemakkelijk, omdat iedereen een rok of een jurk aan had (de vrouwen dan). Wij waren in een broek met een shirtje erop. In de kerk was alles paars, dit was zo vanwege het vasten en Pasen. Het kruis was afgedekt met een paars doek en dit doek wordt er pas afgehaald wanneer het Pasen is. Iedere gebeurtenis in de kerk heeft een aparte kleur. Er was steeds een afwisseling tussen staan, zitten en knielen en tussendoor werd ook regelmatig gebeden. Wij konden via een boek met de liederen meelezen en uiteindelijk ook meezingen. Ik vond de dienst er indrukwekkend en ik denk zeker dat wij vaker zullen gaan. Halverwege de dienst zij de priester iets en daarna gaf iedereen elkaar en hand en zei “Pease”. De priester was een enthousiaste man, die veel humor had en dit ook in zijn verhaal verwerkte. Hij had het over de regatta, dat hij het niet begreep dat dit feest voor de katholieke kerk plaats vond en zij de dienst niet eens normaal konden voeren. Ook had hij het over het drankgebruik, gamen en roekeloos rij gedrag van jongeren dat hier wat aan gedaan moest worden. De priester had een heel mooi verhaal over een vrouw die ongewenst zwanger raakte en abortus wilde plegen. Vaak na de eerste keer dat je het kindje ziet willen de meeste vrouwen geen abortus meer plegen (75% van de vrouwen) . Deze vrouw wilde dit nog wel en dit tot teleurstelling van de gynaecoloog. De assistent van de gynaecoloog vertelde dat de vrouw haar hand moest uitsteken naar de monitor. Op het moment dat de vrouw dit deed stak het kindje zijn vingers ook uit. Vanaf dat moment wilde de vrouw het kind houden. De priester noemde dit het mysterie van God. Halverwege moesten de kinderen naar voren komen om eten te brengen voor het fonds van de kerk. Dit eten ging naar de arme mensen. Rond het einde van de dienst mochten de mensen naar voren komen die een communie hebben gehad. Deze mensen kregen een stukje rond brood. Aan het eind van de dienst werden er nog vragen gesteld wie er bijvoorbeeld jarig was vandaag of deze week, of iemand zijn trouwdag vierde of ging trouwen en wie er nieuw waren. Wij moesten toen opstaan en de mensen in de kerk zongen vervolgens een lied voor ons. Mevrouw Rovelet vertelde ons dat wij nu gezegend zijn. Na het einde van de dienst zagen wij dat er 2 kinderen gedoopt zouden worden. Het dopen is hier de eerste zondag van de maand! Iedereen mag kijken dus de volgende keer blijven wij zeker zitten om dit een keer mee te maken. Op stage zullen wij ook te maken krijgen met het Katholieke geloof. Ik zal mij dus aanmoeten passen en opstellen voor dit geloof! Ik zie het als een uitdaging en een ontwikkeling van mijzelf. Met de school zullen wij ook een aantal keer de kerk gaan bezoeken. Bianca, Melinda en ik zijn van plan om vaker op zondag naar de kerk te gaan. Het wordt door de mensen die hier wonen erg gewaardeerd wanneer je een dienst bijwoont.

`s Middags wilden wij nog wat boodschappen doen , maar hadden er niet meer bij stil gestaan dat de supermarkten hier op zondag eerder dicht gaan. Nu heb ik sowieso totaal geen idee wat voor dag het is.

Nadat wij gegeten hadden zijn wij naar het strand gegaan. Wij wilden nog niet in de zon, dus hebben heerlijk in de schaduw gezeten. Het is echt genieten wanneer je naar de schepen en het water kijkt. Lekker met een boek op je ligbedje en mensen kijken.

Ook heb ik vandaag nog op Skype gezeten met Rene, Colinda, Mickel, Chantal en Jeroen. Het was erg leuk om ze weer even te spreken. Hoewel ik Jeroen niet gesproken had. Hij was namelijk te druk bezig met gekke bekken trekken voor de Webcam en zichzelf te bewonderen.

Begin van de avond zijn wij naar huis gegaan, om eten te maken en ons te verkleden voor de laatste dag van de Regatta! Tijdens maken van het eten zijn alle stoppen eruit geschoten.. Wij op onderzoek uit (waar is Michel wanneer je m nodig hebt!) Melinda heeft vervolgens contact gezocht met Mevrouw Rovelet, om te vragen waar de stoppen zich bevonden. De stoppen bevonden zich achter de spiegel. Moet je na gaan in een pik donker huis opzoek gaan naar een stoppenkast. Wij hadden al een “knijpkat” gekregen mocht dit voorvallen. Die moesten wij ook nog eens regelmatig opwinden dus het ging allemaal weer lekker. Bianca had vanavond voor ons gekookt en het was heerlijk! Kip, groente en aardappeltjes

Rond kwart over 8 zijn wij vertrokken naar Simpson Bay, om te gaan feesten.. Over een stukje van 10 minuten hebben wij 45 min overgedaan.. Het stond helemaal vast! Na een parkeerplek te hebben gevonden (waar wij officieel niet mochten staan) gingen wij vol verwachting weer het terrein op. Het viel deze avond wel een beetje tegen. Het kan natuurlijk ook komen door de instelling dat wij morgen weer vroeg ons bed uit moeten. Een klein beetje teleurgesteld zijn wij weer richting huis gegaan. Om weer een mooi verhaal te schrijven

Nou morgen gaat het dan echt beginnen.. Stage.. Ik zit met mijn hoofd nog bij deze heerlijke week! En het leuke is.. Ik heb er nog 11 voor de boeg!

Nou tot morgen dan weer.

Heel veel kusjes en wat extra kusjes voor Michel :)

• 05 Maart 2012 - 08:16

Papsekee:

Dit zullen opa en oma Putten wel een mooi verslag vinden. Zij kunnen je sinds vandaag ook volgen!
    Deze week is voorbij gevlogen. Als ze allemaal zo snel gaan , dan ben je snel weer thuis.....
    Ik zit op mijn plek op school. Ze hebben voor mijn neus in de vakantie een kamertje gemaakt. Ik zit nu tegen een blinde muur aan te kijken. Dat is wat minder. Frank lag nog te slapen. het miezerde vanmorgen dus ik had mijn regenpak aan. Vanavond ga ik squashen met de mannen. Woensdag gaan we eten bij Jolanda, Peter en Sanne. Heel veel succes op jullie eerste stage dag!

xxxxxx

• 05 Maart 2012 - 08:50

OMA&OPA:

Lieve LAURA,
    Vndaag de grote dag wij wensen jou en de twee andere dames heel veel suc6 maar dat gaat lukken wew zijn gisteren bij tante LUUS geweest maar dat wist je geloof ik al.Ik heb net LIESBETH ook e.e.a verteld over jullie belevenissen en ook die van MAMMA.
    Woensdag komen GEER&THEO als het lukt kom je dan ook even op skyp alleen als het lukt hoor.Nog even wachten dan komt er een meneer die verstand heeft van stroom het is wel een dure monteur hij komt helemaal voor jullie uit VEENENDAAL maar moet kunnen toch.Nu schatje suc6 vandaag en tot skyp.OMA&OPAXXXX

• 05 Maart 2012 - 09:14

Loes Huber:

succes vandaag Laura met je eerste stagedag!

• 05 Maart 2012 - 09:58

Jolanda:

Heee moppekopje,

Het blijft leuk om te lezen over jullie avonturen!
    Ja, dan begint nu het echte werk. Er blijft vast genoeg tijd over voor andere dingen dus we lezen het wel. Veel succes van ons en ook de groeten van An en George die wij natuurlijk ook op de hoogte houden van jouw belevenissen.

Dikke kus.

• 05 Maart 2012 - 11:01

Papsekee:

Pasen is wel een mooi kerkelijk feest om mee te maken . Er is dan veel sfeer en dat van die kleuren vind je in iedere kerk. Denk maar aan de Mattheus Passion. Dat vond je ook indrukwekkend. Dat is eigenlijk het lijdensverhaal. Het verhaal van Pasen.
    Fijn dat jullie zo opgenomen worden in de kerk. Dat zullen jullie op je stageschool ook wel meemaken.
    Nou ik spreek je weer!
    Ben heel erg benieuwd naar jullie eerste ervaringen.
    Groeten xxxxx

• 05 Maart 2012 - 15:27

Astrid Gooijer:

Hoi Laura,

Hier even een berichtje van de moeder van Melinda, ja ook ik volg jullie op je waarbenjij. nu.
    Ik heb al geschreven aan de andere twee meiden en voor jou geldt hetzelfde, ik ben er trots op jullie omgang met elkaar, hoe jullie alle regelen en afspraken hebben gemaakt.
    Maar vooral dat jullie het zo naar je zin hebben, uitgaan en zelfs naar de kerk. Bijna een cultuurshock.

De reisverslagen moeten jullie een uitgever voor gaan zoeken , jullie kunnen alledrie erg leuk schrijven en het leest ook erg fijn, niet langdradig of saai.

Ik ben erg benieuwd naar jullie wilhemus en eerste stage dag.
    Ik hoor/ lees het wel in jullie verslagen.

Dikke kus en de groetjes aan je collega's / vriendinnen/ reisgenoten.

Astrid.

• 05 Maart 2012 - 15:52

Michel:

Hey lieverd..

Heel veel extra kusjes terug hoor!! hebben jullie nu wel weer licht:P haha, zijn jullie ook op je knietjes gegaan in de kerk?? ik mis je aapie, en ik vind je verslagen top!!!!

Dikke knuffel en een hele dikke zoen voor de allerliefste!!!!