Dagje met de auto - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Laura Iwema - WaarBenJij.nu Dagje met de auto - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Laura Iwema - WaarBenJij.nu

Dagje met de auto

Door: Lauraiwema

Blijf op de hoogte en volg Laura

28 Februari 2012 | Nederland, Amsterdam

Hoi Allemaal,

Vanmorgen werden wij om 07.00 wakker. De eerste handeling is de laptop pakken en kijken naar de reacties op Facebook en Waarbenjij.nu. Het is echt grappig dat wij wakker worden en in Nederland de mensen gaan lunchen.

Toen wij de gordijnen open deden regende het tot onze verbazing! Dit was best balen. Wij kregen te horen dat dit weer de hele dag aan zou houden. Gister zijn wij naar een verhuurbedrijf geweest om een auto te huren voor de aankomende 2 maanden. Een auto huren voor 2 maanden zou 1450 dollar kosten. Om 09.00 zou onze auto klaar staan. Mevrouw Rovelet heeft ons in haar Pickup naar het verhuurbedrijf gebracht. In het begin was zij er nog wel bij om ons te begeleiden qua Engels, maar op een gegeven moment moesten wij het toch echt zelf doen!
Ik moet eerlijk zeggen dat wij elkaar goed aanvullen. Het was best spannend om alles duidelijk te maken wat wij duidelijk wilde maken. Toen wij bij het verhuurbedrijf stonden trok het gelijk helemaal open binnen een korte periode was het weer 28 graden! Bianca en Melinda hebben een proefrit gemaakt met de auto en de meneer van het verhuurbedrijf vond de manier van rijden helemaal niets de meiden waren te voorzichtig.

Na het afrekenen zijn wij terug naar huis gegaan om onze strandspullen te halen. Melinda heeft terug gereden en dit was erg spannend voor ons allemaal! Ze heeft het super goed gedaan! De mensen toeteren hier naar elkaar wanneer zij voorrang verlenen of elkaar willen bedanken. Knipperlichten worden hier niet gebruikt en mensen gooien hun auto gewoon voor ee andere. Na het halen van de standspullen zijn wij naar Simpson Bay gegaan om daar een nieuwe poging te doen om een kleurtje te krijgen!

De standen zijn hier zo super mooi! Het Franse deel ligt aan de Atlantische Oceaan en het Nederlandse deel ligt aan de caribische zee. Op dit moment liggen er super veel schepen in de haven en in de zee vanwege de heineken regatta er liggen echt dure schepen! Morgen zullen wij ook kennis gaan maken op stage! Ik ben echt heel erg benieuwd hoe het daar zal gaan! De kinderen hebben hier allemaal een uniform aan wanneer zij naar school gaan.

Morgen zullen wij weer lekker gaan genieten van ons weekje vrij om vervolgens volop het feest weekend in te gaan! Wat ook leuk is om te zien is dat de kinderen naar school gebracht en gehaald worden met een schoolbus!

Op dit eiland spreken zij verschillen talen: Engels, Nederlands, Spaans, Frans en papiamento. Wij hebben met mevrouw Rovelet afgesproken dat zij 1 keer in de week Engels met ons gaat praten. Wij wilen dit graag, omdat wij ons Engels graag willen verbeteren.

Nou dit was het dan weer voor vandaag! Nu gaan wij lekker avondeten klaar maken (pasta met tonijn) en daarna zullen wij natuurlijk ook GTST terug kijken van vandaag!

Heel veel kusjes xxxx

PS) Super leuk dat jullie allemaal reageren op mijn reisblog! Ik hoop dat jullie ze leuk vinden en ik een beetje een indruk kan geven van mijn leven hier in de aankomende 2 maanden!

• 29 Februari 2012 - 08:09

Ingrid:

Goedemorgen Liefje,

Volgens mij is de reactie naar jou toe niet gelukt, dus schrijf ik het nog maar iets.

Het is geweldig (en geruststellend) te lezen dat jullie, je draai gevonden hebben. De verhalen die jullie schrijven klinken echt als een avontuur.

Probeer elke dag een stukje te schrijven, al is het maar een paar regels. Voor ons is het heel leuk om te lezen waar jullie mee bezig zijn en daardoor is de afstand kleiner.

Dag liefje,

LY XXXXXXX

• 29 Februari 2012 - 08:15

Margreet:

Niets voor mij dus om daar te moeten autorijden als ik het hier al niets vind.
    Maar meis blijf jij lekker schrijven dan hebben wij elke ochtend weer iets leuks te lezen.
    Ik ben heel benieuwd naar je kennismaking en je stage op school...ik kijk dus uit naar je volgende verslag(en)

groetjes vanuit een mistig Almere

• 29 Februari 2012 - 08:19

Abel Iwema:

Hey schat,
    het is strandspullen hoor! Fijn dat jullie je vermaken. Probeer jij ook te rijden in de automaat? Gewoon je linker voet in de lucht laten hangen. Remmen en gas geven! Het is hier druilerig. Jullie liggen nu nog te pitten. Lekker hoor! Ik ga mama zo weg brengen en ga dan door naar Amsterdam. Vanavond eten met Frank bij de Italiaan in Weesp. Veel plezier voor straks als jullie wakker zijn. Ben benieuwd naar de reacties van de leerlingen op de stage school.
    xxxxxx

• 29 Februari 2012 - 16:33

Yvonne Bauer:

Hallo Laura,
    Gelukkig hebben jullie het nu naar jullie zin en volledig gesetteld. Die mevrouw lijkt me echt een schat.
    We blijven jullie volgen!
    Liefs, Yvonne

• 29 Februari 2012 - 18:45

Rene:

He Laura,

Leuk te lezen dat het daar supper gaat. Het weer kan niet altijd mooi zijn. Ook daar niet. Wat het auto rijden betreft, ook hier weten een hoop automobilisten hun knipperlicht niet te vinden en gooien hun voertuig voor de jouwe. Kortom weinig verschil. Opletten blijft een must. Wat het zonnenbaden betreft, goed insmeren, de rest gaat vanzelf. Blijf niet te lang in de zon. Het steekt zo af als je weer terug bent. Drink genoeg (water) en kijk uit met een fles op straat. Je weet, Frank kan hier over meepraten. Groetjes.

• 29 Februari 2012 - 19:45

Jolanda:

Heeee moppekopje,

Het is zeker heel leuk om te lezen hoe het met jullie gaat! (daar hebben we geen GTST voor nodig!!!)
    Genoeg te beleven daar dat is wel duidelijk en oppassen met de zon hoor. Lekker he al die adviezen van iedereen.
    Veel plezier en spannend om jullie stageplek te bezoeken. Wij zijn benieuwd!

Dikke kus van ons.